Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

7η συνεδρίαση για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων

Tην Τρίτη, 1-3-11, στο 1o Δημοτικό Σχολείο Νέου Καρλοβάσου έγινε η 7η συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας με θέματα: 1. Παραίτηση κας Χατζηκώστα 2. συγκρότηση του νέου Δ.Σ του Συλλόγου μετά τις εκλογές της 16ης Δεκέμβρη 2010 3. απολογισμός απεργίας-έκτακτη συνέλευση 4. τρίωρη στάση 2/3/11 5. απολογισμός εκδήλωσης για την Παιδεία στις 19/2/11 6. συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων 7. ψήφισμα συμπαράστασης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας 8. ενημέρωση από τους αιρετούς 9. έξοδα μηχανογράφησης μισθοδοσίας
1. Μετά την παραίτηση της κας Χατζηκώστα για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους τη θέση της στο Δ.Σ. του Συλλόγου κατέλαβε ο κος Ρίγλης Κων/νος.

2. Η πρόταση της Ανεξάρτητης Επικοινωνίας ήταν πάλι η ίδια και στην έκτη συνεδρίαση. Να γίνει αντιπροσωπευτικό προεδρείο, ανάλογα με τη δύναμη των παρατάξεων, χωρίς αποκλεισμούς καμίας παράταξης.
Η ΠΑΣΚ ζήτησε και πάλι να πάμε σε ψηφοφορίες, διευκρινίζοντας όμως ότι θέλει διαπαραταξιακό και ότι δε θα θέσει υποψηφιότητα στη θέση του Προέδρου, αλλά θα θέσει υποψηφιότητα σε κάποιο από τα υπόλοιπα αξιώματα του Προεδρείου, χωρίς όμως να διευκρινίσει  σε ποιο.
Από τη ΔΑΚΕ, ο κος Μεσοχωρίτης Παντελής, είχε ακριβώς την ίδια πρόταση και σ΄ αυτή τη συνεδρίαση, δηλαδή αντιπροσωπευτικό-αναλογικό με βάση τις ψήφους των παρατάξεων, θέση που έχει διατυπώσει και πανελλαδικά η ΔΑΚΕ στην πρόσφατη ανασυγκρότηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ. Διαφοροποιήθηκε ο κος Ρίγλης, ο οποίος ζήτησε τη θέση του προέδρου, πράγμα όμως που δε συνάδει με τη έννοια του αντιπροσωπευτικού προεδρείου. Γι΄ αυτό ζητήσαμε να επανεξετάσει τη θέση του και να στηρίξει την παραπάνω πρόταση, ώστε να προχωρήσουμε στη διαδικασία της ψηφοφορίας, πράγμα που δεν έγινε.
Τότε η Ανεξάρτητη Επικοινωνία επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι αν τα 4 μέλη του Δ.Σ. επιθυμούν, να συγκροτηθούν σε σώμα, να προχωρήσει η διαδικασία στις ψηφοφορίες, αλλά με αποχώρηση της Ανεξάρτητης Επικοινωνίας από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. και να αναλάβει ο πλειοψηφών σύμβουλος της ΠΑΣΚ, ως δεύτερη δύναμη να προχωρήσει σε ψηφοφορίες. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή.
Στη συνέχεια η ΠΑΣΚ διευκρίνισε για πρώτη φορά ότι θα βάλει υποψηφιότητα στη θέση του αντιπροέδρου, ενώ ο κος Μεσοχωρίτης στη θέση του γραμματέα. Ο κος Ρίγλης επέμενε στη θέση του προέδρου. Η Ανεξάρτητη Επικοινωνία  δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τις δύο υποψηφιότητες των δύο παρατάξεων, όπως δεσμεύτηκε και ο κος Μεσοχωρίτης,  ενώ η ΠΑΣΚ δεν έκανε το ίδιο.

Από τα υπόλοιπα θέματα (μετά από τη δήλωση αποχώρησης της ΠΑΣΚ) το μόνο που συζητήθηκε ήταν η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου που συμφωνήθηκε να γίνει την Τρίτη 8-3-11 στο 1o Δημοτικό Σχολείο Νέου Καρλοβάσου στις 6:30 μ.μ.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΝ
-ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ- ΟΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Διαβάστε  την  6η συνεδρίαση για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: