Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Το Νέο Λύκειο, τα μαθήματα ανά τάξη και η πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο

Μείωση των μαθημάτων και αύξηση των ωρών διδασκαλίας, τέλος στη μονόωρη διδασκαλία, αλλά και καθιέρωση της επιστημονικής εργασίας (τύπου πτυχιακή), που θα παίζει ρόλο στην βαθμολογία του απολυτηρίου, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

Συγκεκριμένα:

* Στην Α' Λυκείου δεν θα υπάρχουν πλέον επιστημονικά πεδία και κατευθύνσεις. Όλοι οι μαθητές θα παρακολουθούν μαθήματα γενικής παιδείας υποχρεωτικά για όλους. Τα μαθήματα από 16 μειώνονται σε 8 ενώ προστίθεται και η ερευνητική εργασία.
* Στην Β' Λυκείου οι μαθητές θα έχουν δυο βασικές κατευθύνσεις σπουδών, την Θετική και την Θεωρητική. Τα μαθήματα από 17 μειώνονται σε 12 και αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας τους.
* Στην Γ' Λυκείου θα εισάγεται μια τρίτη επιστημονική κατεύθυνση και θα διαχωρίζονται έτσι οι ανθρωπιστικές επιστήμες. Τα μαθήματα από 16 γίνονται 10.

Όσον αφορά τις εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, αυτές θα διεξάγονται κεντρικά σε βασικό αριθμό μαθημάτων. Τα ΑΕΙ θα καθορίζουν συντελεστή βαρύτητας των μαθημάτων αυτών και θα συμμετέχουν στα κριτήρια επιλογής των φοιτητών.

Διαβάστε όλη την πρόταση για το Νέο Λύκειο

Δεν υπάρχουν σχόλια: