Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Συγκέντρωση στην Ικαρία: Χωρίς λεωφορεία, δεν πάμε στα σχολεία

«Χωρίς λεωφορεία δεν πάμε στα σχολεία» έγραφε το πανό των μαθητών στο σημερινό συλλαλητήριο όπου μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, εκπρόσωποι του δήμου Ικαρίας (σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι), συνδικάτα – σωματεία εργαζομένων, σύλλογοι, βρέθηκαν στην πλατεία του Αγ. Κηρύκου από τις 12 το μεσημέρι, για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους, την απόγνωση τους, τις θέσεις τους, τις προτάσεις τους για το εκκρεμές ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.

Δεν το ονομάζουμε «πρόβλημα», γιατί από πότε το να πάνε τα παιδιά στο σχολειό τους είναι πρόβλημα;
Το μήνυμα της σημερινής συγκέντρωσης ελπίζουν να πέρασε στα αυτιά των αρμοδίων (Περιφέρεια Β. Αιγαίου, Υπουργεία).  Το αν γίνει κάτι, θα το δούμε τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Κοινή αίσθηση είναι ότι το πρόβλημα με τις μεταφορές των μαθητών δεν είναι καινούργιο, δεν αιφνιδίασε κανέναν και είναι απορίας άξιον πως τέτοια εποχή (Φλεβάρης μήνας) βρισκόμαστε όλοι αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση.

Είναι επιεικώς απαράδεκτο να φέρνουμε τις νέες γενιές αντιμέτωπες, τόσο νωρίς, με την σκληρή πραγματικότητα, να παλεύουν για τα αυτονόητα!

Να σημειώσουμε εδώ πως πολύ επιτυχημένο, καυστικό αλλά ενδεικτικό της κατάστασης που ζούμε ήταν το μήνυμα στο πανό του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας:
«Αν οι μαθητές ήταν τραπεζικές καταθέσεις, θα μεταφέρονταν χωρίς πρόβλημα»
Θα ακολουθήσουν τα ψηφίσματα των μαθητών - γονέων - εκπαιδευτικών αλλά και του δήμου Ικαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: