Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

«Τα άκουσε» από μαθητές η Διαμαντοπούλου

Καταιγισμό ερωτήσεων σε επιθετικό τόνο δέχθηκε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στη διάρκεια εκδήλωσης για το ασφαλές Διαδίκτυο σήμερα το πρωί.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο γραμματέας του υπουργείου κάλεσε την κ. Διαμαντοπούλου στο βήμα: τότε μαθητές του Λυκείου Πετρούπολης που συμμετείχαν στην ημερίδα «βομβάρδισαν» την υπουργό με ερωτήσεις σε επιτακτικό τύπο όπως: «Κυρία υπουργέ, το παιδί σας πήγε σε ιδιωτικό ή σε δημόσιο σχολείο;», «του χρόνου θα έχουμε βιβλία;» «Θα κάνετε συσσίτια στα σχολεία;».

Η ίδια απάντησε λέγοντας: «Κρύβεστε πίσω από μια ομάδα για να επιτεθείτε σε έναν άνθρωπο» και πρόσθεσε πως «ο διάλογος πρέπει να γίνεται ένας προς έναν».

Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε, απευθυνόμενη στους μαθητές ότι «δεν είναι σωστός ο τρόπος έκφρασης των θεμάτων που βάλετε» και όσον αφορά στο θέμα της έλλειψης βιβλίων σημείωσε ότι έχει ήδη ζητήσει συγνώμη αν και πρόκειται «για ένα θέμα για το οποίο δεν ευθύνομαι».
Και η συζήτηση επί του θέματος δεν έκλεισε εκεί, αφού η κυρία Διαμαντοπούλου – παρά το ότι η εκδήλωση είχε θέμα την ασφαλή περιήγηση στο Διαδίκτυο – με αυτή την αφορμή αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά σε όλες τις κινήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα για το θέμα της εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων.

Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία της, κάλεσε όποιον μαθητή θέλει να την επισκεφθεί στο γραφείο της για να θέσει τα προβλήματα που έχει διαπιστώσει στη σχολική του καθημερινότητα.

e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: