Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΜΕ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ : Τρίωρη στάση εργασίας

ΝΑ  ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (11-2) ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12:00  στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ

 

Με το νέο Μνημόνιο και την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και οι υπόλοιποι της συμμορίας των προθύμων εγκληματιών, κάνουν τη χώρα αποικία των μεγάλων δυνάμεων της ΕΕ και του ΔΝΤ και βυθίζουν στο σκοτάδι ενός σύγχρονου εργασιακού-κοινωνικού και πολιτικού μεσαίωνα τους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας.

Αυτή η αντιδραστική επέλαση σαρώνει και διαλύει τα τελευταία ίχνη του Δημόσιου Δωρεάν σχολείου όπως αναδεικνύεται και με όλα τα τελευταία μέτρα (κατάργηση μεταφοράς μαθητών, οριστική διάλυση του ΟΕΔΒ, δεκάδες πανελλαδικές εξετάσεις στο «νέο Λύκειο»…) επιβάλλοντας το δρόμο προς την ισόβια υποδούλωση και αμορφωσιά στα παιδιά των εργατικών-λαϊκών οικογενειών.

Ταυτόχρονα για τους Εκπαιδευτικούς επιβάλλεται εξαθλίωση με συντριβή μισθών και συντάξεων και ουσιαστική κατάργηση της περίθαλψης, μέσω του ήδη κακόφημου ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα  ετοιμάζονται μαζικές απολύσεις και καθεστώς υποταγής και τρομοκρατίας μέσα από την επερχόμενη αξιολόγηση.

Αυτή η «σωτηρία» της χώρας και του λαού για την οποία εκβιάζουν και πανηγυρίζουν οι υπηρέτες των νεοαποικιοκρατών και του κεφαλαίου, είναι η σωτηρία του κόσμου της βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης και της δυστυχίας των εργαζομένων και των λαών.

Δεν θα υποταχθούμε σε αυτό τον κόσμο! Δεν θα παραδοθούμε στη βαρβαρότητα και την άγρια τρομοκρατία της που για να επιβληθεί απειλεί ήδη με κατάργηση ακόμα και των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και χρησιμοποιεί ανοιχτά τις πιο αντιδραστικές-φασιστικές δυνάμεις!

Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους μαθητές, τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους, διαλέγουμε το δρόμο της μαζικής αντίστασης και πάλης. Σε αυτό το δρόμο θα επιμείνουμε, όσες θυσίες και αν χρειαστεί για να γκρεμίσουμε τη βαρβαρότητα, τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που την προωθούν και την υπηρετούν.

Την Τετάρτη 29-2, μαζί με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε:
 

Κάτω το Μνημόνιο και η αντεργατική επίθεση-Έξω η τρόικα και οι δυνάστες του λαού από τη χώρα

Ψωμί- δουλειά- δημοκρατία και ελευθερία για το λαό.

Προχωράμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΑΔ για την κατάρρευση της περίθαλψης.
 

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ- ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: