Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Στον Εισαγγελέα ο 26χρονος και 2 Σαμιώτες για τα πλαστά χαρτονομίσματα

Αυτή την ώρα οδηγούνται στον Εισαγγελέα ο 26χρονος αλλοδαπός και δυο Σαμιώτες από το Βαθύ που εμπλέκονται σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού και της Αστυνομίας Σάμου στην υπόθεση των πλαστών χαρτονομισμάτων που κατασχέθηκαν χθες στη Σάμο. Ο πρώτος φέρεται σύμφωνα με τα στοιχεία να μετέφερε τα πλαστά για λογαριασμό των δυο Σαμιωτών φερόμενων ως παραληπτών.

Συγκεκριμένα πλαστά χαρτονομίσματα αξίας 108.000 ευρώ έτοιμα να διοχετευτούν στην αγορά της Σάμου και άλλα αξίας 890.000 ευρώ περίπου που χρειάζονται ειδική επεξεργασία είχε στις αποσκευές του ένας 26χρονος από την Νέα Γουινέα που αποβιβάστηκε από το πλοίο της γραμμής ΄΄ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ΄ .

Ο 26χρονος συνελήφθη από τους άνδρες της ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους επιβάτες του πλοίου που έφτασε νωρίς το πρωί στο λιμάνι Βαθέος. Μόλις άνοιξαν την μικρή πράσινη βαλίτσα του 26χρονου αλλοδαπού οι λιμενικοί έμειναν έκθαμβοι από αυτό που αντίκρισαν. Βρήκαν 108.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50, των 100 και των 500 ευρώ έτοιμα για να διοχετευτούν στην αγορά και άλλα αξίας 890.000 ευρώ σε δεσμίδες των 500 ευρώ, τα οποία με κατάλληλη επεξεργασία με χημικές ουσίες που είχε μαζί του ο 26χρονος θα ετοίμαζε σε χώρο τον οποίον αναζητούν Λιμενικοί και Αστυνομικοί .

Ακόμη σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αλλοδαπός έμενε κατά το παρελθόν στην Σάμο και μάλιστα σε σπίτι κοντά στο κέντρο της πόλης.

Μέχρι στιγμής ελέγχονται όλες οι πληροφορίες που θα βοηθήσουν τις Αρχές στον εντοπισμό του εργαστηρίου όπου θα γίνονταν η επεξεργασία των χαρτονομισμάτων. Κατά καιρούς θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξαν περιπτώσεις εμφάνισης πλαστών χαρτονομισμάτων που όμως ήταν σε πολύ μικρές ποσότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: