Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Αναπληρωτής εκπαιδευτικός: Προϊστάμενος σχολείου; Όχι, δε θα πάρω…

Από τις 17 Φεβρουαρίου 2012 (ΦΕΚ 414/τ.Β’/23-2-2012) βγήκε απόφαση της Κυβέρνησης που αναφέρεται στον καθορισμό των αποδοχών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Σε αυτήν γίνεται σαφές ότι στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε ολιγοθέσια (και όχι μόνο) Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία και κατέχουν θέση Προϊσταμένου, παύει να χορηγείται το επίδομα θέσης ευθύνης (100 ευρώ ακαθάριστα) και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1-11-2011.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τους παρακρατηθεί από την επόμενη; μισθοδοσία -περίπου 850 ευρώ καθαρά- ολόκληρο το ακαθάριστο ποσό των 400 ευρώ.

Εκπαιδευτικοί που μετά τη λήξη των διδακτικών τους καθηκόντων ασκούν και διοικητικά καθήκοντα, που στις περισσότερες περιπτώσεις -των μονοθέσιων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων- τους ανατίθενται αυτεπάγγελτα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τιμωρούνται από το Κράτος που τόλμησαν να ασκήσουν το επάγγελμα -λειτούργημα- που σπούδασαν κι αγάπησαν· κι αφού στάλθηκαν να υπηρετήσουν ίσως σε μια απομονωμένη και μακρινή περιοχή (συνήθως εκεί υπάρχουν μονοθέσια Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία) και να αναλάβουν χρέη Προϊσταμένου της σχολικής μονάδας τους, τώρα τους λέει το Κράτος ότι δε θα αποζημιώνονται και δε θα αμείβονται για τις επιπλέον υπηρεσίες που προσφέρουν.
Ελλάς το μεγαλείο σου… Περιμένουμε τα χειρότερα…
  • Δείτε την υπουργική απόφαση ΕΔΩ
  • Δείτε το Ν.4024/2011 ΕΔΩ
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το αρμόδιο τμήμα μισθοδοσίας αναπληρωτών, στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου για τους Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς που λάμβαναν επίδομα θέσης ευθύνης, τους χορηγήθηκε στη μισθοδοσία των μηνών Νοέμβριος 2011, Δεκέμβριος 2011 και Ιανουάριος 2012. Συνεπώς πρέπει να επιστρέψουν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα τα ποσά (επίδομα θέσης ευθύνης) που έλαβαν το παραπάνω χρονικό διάστημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: