Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Δεν θα προχωρήσει σε πειθαρχική δίωξη της Φραγκάκη ο Περιφερειακός Δ/ντής

Το μαζικότατο ρεύμα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε άμεσα και συνεχίζει να εκδηλώνεται από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, ανέτρεψε τα σχέδια για τρομοκράτηση και παραδειγματισμό της μαχόμενης εκπαίδευσης, στο πρόσωπο της συναδέλφου Μαρίας Φραγκάκη.
 

Ο περιφερειακός διευθυντής δεσμεύτηκε ότι δε θα προχωρήσει σε πειθαρχική δίωξη και δε θα μπει καμία ποινή στο φάκελο της συναδέλφου.

Σήμερα, Παρασκευή 2/3, πραγματοποιήθηκε μαζικότατη συγκέντρωση συμπαράστασης στη διωκόμενη συνάδελφο Μαρία Φραγκάκη, στην περιφέρεια Αττικής. Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι από εκπαιδευτικούς συλλόγους, συλλόγους και Ενώσεις γονέων, πανεπιστημιακούς, ο βουλευτής Κριτσιωτάκης. Μαζικότατη ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών με τη μαχητική παρουσία τους, με τις εκατοντάδες ψηφίσματα από σχολεία και τις χιλιάδες υπογραφές τους. Σύσσωμοι παραβρέθηκαν και  οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΔΣ Παιανίας, το οποίο έκλεισε με στάση εργασίας. Το κύμα συμπαράστασης από τη ζωντανή εκπαίδευση στα σχολεία ήταν τόσο μεγάλο που τα ψηφίσματα συνεχίζουν να φτάνουν στους συλλόγους, καθώς δεν πρόλαβαν να αποσταλούν πριν από την παράσταση!

Προκλητική και φοβική ήταν η στάση του περιφερειακού διευθυντή, καθώς επιδίωξε να παρεμποδίσει την παρουσία όλων των φορέων που παραβρίσκονταν, βάζοντας όριο στην αντιπροσωπεία (μέχρι 15 άτομα) και δίνοντας εντολές στην αστυνομία που είχε καλέσει και σε θυρωρούς με συμπεριφορά μπράβων, να κλειδώσουν την είσοδο της περιφερειακής δ/νσης(!!!) και να προπηλακίσουν εκπαιδευτικούς, θυμίζοντας αντιδημοκρατικές εποχές με πρακτικές ξένες προς το εκπαιδευτικό κίνημα. Τελικά Κάτω από την αποφασιστική στάση των παρευρισκομένων μπήκαν τελικά περίπου 30 εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Με τις τοποθετήσεις τους, οι εκπρόσωποι αποκάλυψαν την επιδίωξη του Υπ. Παιδείας και του διοικητικού μηχανισμού, να γίνει νόμος η υποταγή στις άνωθεν εντολές  και η αντίσταση να θεωρείται αδίκημα και αποδόμησαν πλήρως τους ισχυρισμούς του κου Κουμέντου, ο οποίος μη μπορώντας να δικαιολογήσει την κλίση σε απολογία, απέμεινε να ισχυρίζεται  ότι το «τρομερό» παράπτωμα της Μαρίας Φραγκάκη ήταν ότι δημοσιοποίησε την προσωπική της άποψη μέσα από το υπηρεσιακό μέιλ του σχολείου!!!

Ύστερα από το μεγάλο άμεσο κύμα αλληλεγγύης που εκφράστηκε από τον εκπαιδευτικό κόσμο σε όλη τη χώρα και κάτω από την πίεση των εκπροσώπων των συλλόγων εκπαιδευτικών, ο κος Κουμέντος δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πειθαρχική δίωξη τη διαδικασία και δεν πρόκειται να αναφέρεται τίποτα στο φάκελο της συναδέλφου Μαρίας Φραγκάκη.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντική νίκη του εκπαιδευτικού κόσμου και δείχνει ότι όταν στέκεται με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και ενότητα μπορεί να ακυρώσει τον αυταρχισμό και την επιβολή.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κος Κουμέντος σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει το πώς έφτασε το μέιλ της Μ. Φραγκάκη στα χέρια του ώστε να προβεί στην κλίση σε απολογία, αποκάλυψε ότι το διορισμένο (από τον ίδιο) μέλος στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής που είναι δ/ντής σε ΕΑΕΠ του διαβίβασε το μέιλ!!!

Γίνεται φανερό ότι το εκπαιδευτικό κίνημα με τη δράση του θα βγάζει την κουκούλα από τους επίδοξους «ανώνυμους» καταδότες και θα φερθεί όπως αρμόζει στα στηρίγματα του μηχανισμού που με κάθε μέσο προσπαθεί να επιβάλει την βάρβαρη πολιτική του Μνημονίου και να κατεδαφίσει ότι έχουμε κατακτήσει στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Το εκπαιδευτικό κίνημα θα βρίσκεται σε ετοιμότητα και θα συνεχίσει το κύμα αλληλεγγύης μέχρι την επίσημη ανακοίνωση – μέχρι την Τρίτη δεσμεύτηκε ο περιφερειακός διευθυντής– της υπόθεσης Φραγκάκη αλλά και σε ετοιμότητα απέναντι σε κάθε άλλη προσπάθεια αυταρχισμού.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση από τους συλλόγους «Κ. Σωτηρίου», «Αλ. Δελμούζο», Αριστοτέλη, Α΄ Αθήνας, Δυτ. Αττικής, «Ν. Πλουμπίδης» - Κερατσίνι Πέραμα, Α. Λιοσίων, Μακρυγιάννη, Αθηνά, Γλυφάδα, Έλλη Αλεξίου – Περιστέρι, Καλλιθέας, Παρθενώνας, Βύρωνας, Ν. Σμύρνη, Αιγάλεω, Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, τα δύο μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ Καλούσης και Παπασπύρου (η ΔΟΕ δεν πήρε απόφαση να συμμετέχει στην παράσταση), τους εκπαιδευτικούς του 2ου ΔΣ Παιανίας, τους συλλόγους γονέων του Καλλιτεχνικού Γέρακα, του 2ου ΔΣ Αναβύσσου, του ΔΣ Σαρωνίδας, αιρετών από το ΑΠΥΣΠΕ, την Α΄, Γ΄και Δ΄ Αθήνας.

Διαβάστε το ψήφισμα συμπαράστασης της ΕΛΜΕ και του ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: