Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Έρχεται η αξιολόγηση δασκάλων - καθηγητών

Έρχεται η αξιολόγηση δασκάλων - καθηγητών  Με Προεδρικό Διάταγμα θα καθοριστούν τα κριτήρια αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο θα πρέπει να εκδοθεί μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες.

Με το ΠΔ θα καθοριστούν τα όργανα, τα κριτήρια, καθώς και όλες οι λεπτομέρειες για την αξιολόγηση δασκάλων, καθηγητών και νηπιαγωγών, γεγονός που έχει προκαλέσει αγωνία στην εκπαιδευτική κοινότητα που φοβάται ότι η αξιολόγηση θα συνδεθεί με τις απολύσεις.

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών εξαιρέθηκε από το σχετικό νομοσχέδιο, που αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς κρίθηκε ότι πρόκειται για «ειδική κατηγορία» και έπρεπε να αντιμετωπισθεί ανάλογα.

Από την αξιολόγηση θα περάσουν φυσικά όλοι οι εκπαιδευτικοί, ενώ οι νεοδιόριστοι για να μονιμοποιηθούν θα πρέπει να περάσουν επιτυχώς τα «τεστ», γιατί διαφορετικά μπορεί να μείνουν και εκτός των σχολείων.

Για την ώρα, δεν είναι γνωστό τι θα γίνεται στην περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός δεχτεί αρνητική αξιολόγηση, και αυτό είναι το σημείο που φοβούνται όλοι παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα οδηγεί στην έξοδο από την εκπαίδευση .


Δεν υπάρχουν σχόλια: