Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Πρόταση Τσίπρα προς ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ-Οικολόγους για κοινούς υποψήφιους στις μονοεδρικές

«Είναι οκτώ έδρες, ας μην τις χαρίσουμε ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΔ» τονίζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος και απευθύνει πρόταση στις ηγεσίες του ΚΚΕ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Οικολόγων Πράσινων για κοινή κάθοδο στις μονοεδρικές.

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει παρά μία μόνο από τις οκτώ μονοεδρικές. «Στις υπόλοιπες θα στηρίξουμε τα άλλα κόμματα. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να συμφωνήσουμε ότι στις τέσσερις θα στηρίξουμε όλοι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, στις δύο της ΔΗΜΑΡ, σε μία των Οικολόγων και σε μία του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τάσσεται κατά της εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα. «Η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί επιλογή κανενός. Το ομολογεί και η ίδια η Μέρκελ. Εκτός αν κάποιοι αποφασίσουν να τινάξουν στον αέρα την ΕΕ, κάτι το οποίο διαμορφώνει εντελώς άλλης κλίμακας δεδομένα» τονίζει ο Αλ. Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, επαναλαμβάνει τις θέσεις του για μορατόριουμ πληρωμών προς τους δανειστές, λογιστικό έλεγχο του χρέους και παράταση στην εξόφληση των ομολόγων.
«Μαζί με άλλα μέτρα όπως ο δημόσιος έλεγχος στο τραπεζικό σύστημα και η φορολόγηση του πλούτου, θα μας δώσουν τη δυνατότητα συσσώρευσης πόρων που θα χρηματοδοτήσουν την επανεκκίνηση της οικονομίας, ώστε να αντιμετωπίσουμε την ύφεση και να δρομολογήσουμε ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση» επισημαίνει ο Αλ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: