Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Για το δάσκαλο Σάββα Μετοικίδη που έφυγε από κοντά μας


Για το δάσκαλο Σάββα Μετοικίδη που έφυγε από κοντά μας

Έφυγε από κοντά μας ο συνάδελφος δάσκαλος Σάββας Μετοικίδης, σύντροφος, συναγωνιστής και φίλος, βάζοντας ο ίδιος τέλος στη ζωή του στα 44 χρόνια του.

Μαχόμενος δάσκαλος της πράξης στο σχολείο, στην ειδική αγωγή, στους μετανάστες και τους άνεργους, αλλά και μαχητικός αγωνιστής στο εκπαιδευτικό κίνημα για μια δημόσια δωρεάν παιδεία και στους κοινωνικούς αγώνες του καιρού μας ενάντια στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου, ο Σάββας θα λείψει από κάθε έναν που παλεύει σήμερα για ένα δικαιότερο κόσμο.

Στους δύσκολους καιρούς που έρχονται κρατάμε σαν εφόδιο την αυτάπαρνησή του και το δόσιμό του, την πολύπλευρη και ακούραστη δράση του, την απαίτησή του για δικαιοσύνη.

Αθήνα, 21.4.2012
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Για τον σύντροφο δάσκαλο Σάββα Μετοικίδη, που κηδεύεται σήμερα

Έφυγε χθες από κοντά μας ο Σάββας Μετοικίδης, ο υπέροχος δάσκαλος, ο ακούραστος αγωνιστής, η φιγούρα που βρισκόταν πάντα μπροστά στις μάχες για ένα άλλο δημόσιο σχολείο, για την υπεράσπιση της εκπαίδευσης όλων των παιδιών από τα Πομακοχώρια ως την Αθήνα, στους αγώνες υπέρ των μεταναστών, των άνεργων, των εργαζόμενων, του πολιτισμού.

Επέλεξε να δώσει τέρμα στη ζωή του. Μας άφησε φτωχότερους, χωρίς την ευαισθησία, την ανησυχία, την ακούραστη μαχητικότητά του, το γέλιο του.

Σάββα, καλό σου ταξίδι και υποσχόμαστε ότι θα ακούσουμε αυτά που θέλεις να μας πεις, θα βαδίσουμε στους ίδιους δρόμους όπου βρεθήκαμε, πιο αποφασιστικά αυτή τη φορά, για να ανοίξουμε νέα μονοπάτια για το σχολείο, για την κοινωνία, για την αριστερά που ονειρεύτηκες.

  

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις τελείως αδύναμος.

Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι δε μπορείς να κάνεις τίποτε.

Υπάρχουν στιγμές που θεωρείς ότι τα γεγονότα σε ξεπερνούν και ότι αυτό που κάνεις, ότι κάνουμε, δε φτάνει…

Μια τέτοια άσχημη στιγμή ήταν όταν  μας έγινε γνωστή η δραματική είδηση της απώλειας του Σάββα.

Τι να πεις για αυτό τον άνθρωπο, για αυτό τον σεμνό αγωνιστή;

Τα είπαν καλύτερα οι συνάδελφοι και συναγωνιστές του, δάσκαλοι.

Όμως και εμείς είχαμε την τύχη σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο να συνεργαστούμε με τον Σάββα και να μοιραστούμε προβληματισμούς και αγωνίες.

Σημαντική και ιδιαίτερη στιγμή η εκδήλωση για το μειονοτικό ζήτημα που οργανώσαμε πριν μερικά χρόνια. Ο Σάββας μοιράστηκε μαζί μας, με τη γνωστή σε όλους ευαισθησία και απαράμιλλη σεμνότητά του, τις εμπειρίες του από τη μειονότητα στη Θράκη, παρουσίασε τα ακραία προβλήματα που βιώνουν, θύματα οι ίδιοι της εκμετάλλευσης και καταπίεσης ελληνικού και τουρκικού κράτους, αλλά και του συντηρητικού κατεστημένου της μειονότητας.

Η προσωπική επαφή που είχαμε μαζί του λίγες μέρες πριν το Πάσχα μας έδωσε την αίσθηση ενός ανθρώπου προβληματισμένου για τις εξελίξεις στην αριστερά και το κίνημα, με αγωνία για το αν μπορεί να υπάρξει απάντηση στη λαίλαπα που ζει ο κόσμος της εργασίας. Δυστυχώς, η συνάντηση που υποσχεθήκαμε δε θα πραγματοποιηθεί ποτέ…

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  Diktiospartakos.blogspot.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: