Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

"Καλή" και ... "κακή" πρωτιά

thumb
Από το Μαρικάκι

Αφού επιστρατεύτηκε ό,τι μέσο υπήρχε και δεν υπήρχε από το επιτελείου της ΝΔ και όχι μόνο προκειμένου να «αποδειχτεί» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αν πάρει τις εκλογές, θα μας πάει στη δραχμή και θα κάνει τη χώρα άντρο κομμουνιστών, θα βγουν τα όπλα, θα έχουμε εμφύλιο και γενικώς η αναμπουμπούλα θα ενσκήψει στην καθημερινότητα του μέσου νοικοκυραίου [ο οποίος παρεμπιπτόντως τώρα τα έχει τα θέματά του τακτοποιημένα, είναι σίγουρος ότι με τους ρυθμούς περικοπών των εισοδημάτων σε λίγο καιρό δεν θα έχει να ζήσει, λίγο το’χεις να ξέρεις τι σου γίνεται; ] ένα από τα τελευταία χαρτιά του συστήματος που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας λέει το εξής:

Αν η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα θα κάνει κυβέρνηση με ΔΗΜΑΡ  και ΠΑΣΟΚ και θα τελειώνουμε, η χώρα θα κυβερνηθεί άμεσα. Ενώ αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έχει με ποιον να συνεργαστεί επομένως θα μπούμε σε νέες περιπέτειες με τις διευρενητικές και τρέχα γύρευε, μπορεί να πάμε και σε τρίτες εκλογές.

Ο Κουβέλης  ο οποίος φαίνεται να καβατζώνει ήδη από τώρα τον ρυθμιστικό ρόλο που διεκδικεί έναντι του ΠΑΣΟΚ, έχει ήδη αφήσει ανοιχτά και τα δύο ενδεχόμενα με τη διαφορά ότι πιέζει κυρίως προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των «μονομερών» ενεργειών.

Ο Βενιζέλος, μας πληροφόρησε ότι παρόλο που το ΠΑΣΟΚ όφειλε να αποσυρθεί για λίγο από τα πράγματα ώστε να γλείψει τις πληγές του, εν τούτοις θα κάνει την καρδιά του πέτρα και θα συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση οικουμενική – «συνευθύνης» - γιατί η χώρα δεν μπορέι να κυβερνηθεί με «ισχνές πλειοψηφίες».

Τώρα, το να λέγεται ότι αν λάβει τη πρωτιά ή και την αυτοδυναμία η ΝΔ η χώρα θα κυβερνηθεί ακούγεται αστείο με την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα η ... Συγγρού και ο Σαμαράς.

Ένα άλλο ερώτημα είναι αν μ’ όλα αυτά που κάνουν τον τελευταίο καιρό  τα διάφορα «κέντρα» και παράκεντρα εξουσίας θέλουν να σπρώξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδυναμία, καθώς έχει φανεί ότι τα δικά του λάθη δεν πιάνουν μία μπροστά στις επιθέσεις των αντιπάλων του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη μπορεί όντως να έχει λιγότερες διαθέσιμες εκδοχές στην περίπτωση που κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας , δεδομένου ότι το ΚΚΕ το έχει αποκλείσει και προσβλέπει πλέον μόνο στον «φίλο Φώτη», αποκλείοντας με τη σειρά του μια κυβέρνηση οικουμενικού χαρακτήρα, την οποία χτες ο Τσίπρας από το Ηράκλειο χαρακτήρισε «κυβέρνηση συγκάλυψης» και «κυβέρνηση πλυντήριο» της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Μπορεί ωστόσο οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ να εστιάζουν στις συνεργασίες θέλοντας να παρουσιάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ "ακοινώνητο" με έλλειψη "κουλτούρας συνεργασίας", ο Τσίπρας όμως με το δίλημμα «μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» έβαλε πλώρη για αυτοδυναμία.

Εν ολίγοις, το δύσκολο δεν είναι να σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το τι θα κάνει αφού την σχηματίσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: