Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το ΥΠΔΒΜΘ με τροποποίηση του υπάρχοντος νόμου παρέχει πλέον στους μετά το 2010 διορισμένους συναδέλφους το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση μετάθεσης στα δύο έτη υπηρεσίας, άροντας την προηγούμενη αδικία της υποχρεωτικής τριετίας. Η ίδια ρύθμιση επίσης προβλέπει την πριμοδότηση των νεοδιόριστων συναδέλφων που δε μετατίθενται με διπλή μοριοδότηση για τον 3ο και 4ο χρόνο παραμονής στον τόπο πρώτου διορισμού.

Είναι προφανές ότι έτσι δημιουργείται ανισότητα σε βάρος των παλαιότερων συναδέλφων που εξακολουθούν να υπηρετούν στον τόπο διορισμού τους χωρίς το ευεργέτημα του διπλασιασμού των μορίων. 

Άμεσα θιγόμενοι είναι οι συνάδελφοι που διορίστηκαν τα έτη 2008-2009, ενώ σε βάθος 4ετίας ο νεοδιόριστος εκπαιδευτικός θα έχει ακριβώς την ίδια «συγκομιδή» μορίων με τον συνάδελφό του που υπηρετεί στην ίδια περιοχή για 6 χρόνια. Θα εμφανιστεί το παράδοξο οι παλαιότεροι συνάδελφοι να λαμβάνουν τα μισά μόρια από τους νεότερους που υπηρετούν στο ίδιο σχολείο.

Αντιλαμβανόμαστε την πρόθεση της θέσπισης κινήτρων για παραμονή στον τόπο διορισμού, αλλά η επιλεκτική παροχή του εν λόγω κινήτρου στους νεότερους συναδέλφους αδικεί όσους ήδη υπηρετούν επί σειρά ετών τις ορεινές περιοχές και τα νησιά της πατρίδας μας.

Οι πριν το 2010 διορισθέντες εκπαιδευτικοί γνωρίζουν καλά ότι το οικονομικό και ψυχολογικό κόστος δύο ετών στον τόπο διορισμού είναι δυσβάσταχτο, πόσο μάλλον όταν βλέπουν ότι τα μόρια που αντιστοιχούν σε αυτό το διάστημα δίνονται ως «πριμοδότηση» στους νεότερους για πλασματική υπηρεσία.

Ζητάμε άμεσα την πριμοδότηση και των παλαιότερων συναδέλφων που παραμένουν για 3ο και 4ο χρόνο στον τόπο διορισμού τους.

Σάμος, 7-6-12

                                   Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ
ΤΟ Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: