Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Συνέλαβαν μπροστά στα μάτια των μαθητών του το συνάδελφο Θανάση Αγαπητό

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη για τα χθεσινά γεγονότα και τον προπηλακισμό του γερμανού προξένου Β. Ομπερμάιερ.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για δύο δημοτικούς υπαλλήλους (των Δήμων Θεσσαλονίκης και Κορδελιού – Ευόσμου- το όνομα του υπαλλήλου είναι Άκης Αρβανίτης) και τον εκπαιδευτικό (δάσκαλο) Θανάση Αγαπητό, μέχρι πρότινος μέλος του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες ο τελευταίος συνελήφθη στην αυλή του σχολείου που διδάσκει μπροστά στα έντρομα μάτια των μαθητών του.

Να σημειωθεί ότι αρχικά οι τρεις προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και λίγο αργότερα οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Αυτή την ώρα ο φάκελος με το προανακριτικό υλικό έχει αποσταλεί στον Εισαγγελέα προκειμένου να αποφασισθεί αν στην περίπτωση των τρiών συλληφθέντων θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και άρα θα κρατηθούν το σαββατοκύριακο ή θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Οι τρεις συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της παράνομης βίας.

Ήδη μπροστά στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: