Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Την συνέχιση της αναστολής εκτέλεσης συνταγών του ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί στη γενική συνέλευση του ΠΦΣ με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι του φορέα να είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διαπίστωσε συνεχίζεται η «ασυνέπεια πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και εκκρεμούν μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων (φορολογία, αναδρομικό rebate κλπ), με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η φαρμακευτική περίθαλψη και να δυσχεραίνεται η βιωσιμότητα του ελληνικού φαρμακείου».

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου μίλησε για επαφές που έχει με στελέχη της κυβέρνησης τα οποία τον διαβεβαίωσαν πως το κράτος θα εξοφλήσει μέρος της δαπάνης για τα φάρμακα από τα χρήματα της δόσης, ενώ ποσό περίπου 2,6 δισ. ευρώ θα δοθεί για τις υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ. Μέχρι τότε όμως οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΠΥ, χρονοδιάγραμμα πληρωμών για συνταγές Οκτωβρίου- Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου, συμψηφισμό με την εφορία, κατάργηση του αναδρομικού rebate (έκπτωση) και επιβολή δίμηνης πίστωσης από τις φαρμακευτικές εταιρίες.

ηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: