Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Σύλλογος Δ/Ν Σάμου : Συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς το μέλος της «Κίνησης για τα ανθρώπινα Δικαιώματα - Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του προς το μέλος της «Κίνησης για τα ανθρώπινα Δικαιώματα - Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες», στο οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη με αφορμή μία επιστολή-ερωτηματολόγιο που σύνταξε η ομάδα της Κίνησης απευθυνόμενη στις αρχές, με στόχο να αναζητήσει απαντήσεις για τις συνθήκες κράτησης των προσφύγων που βρίσκονταν στο κέντρο κράτησης στη Σάμο το 2010 και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα τους. Η δίκη θα γίνει την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012.

-    Θεωρούμε ότι σε μια δημοκρατική κοινωνία που σέβεται τον πολίτη και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι δυνατό να ποινικοποιείται η απεύθυνση με ερωτήσεις είτε και κρίσεις προς τις αρχές, καθόσον αυτή είναι νόμιμο και δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη.

-    Πιστεύουμε ότι η υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των προσφύγων και όλων όσων βρίσκονται σε ασθενέστερη θέση είναι δημοκρατική και ηθική υποχρέωση όλων μας.

-    Η δίωξη που ασκείται σήμερα στο συγκεκριμένο άτομο στρέφεται ενάντια στη συλλογική δράση και μάλιστα σε μια περίοδο που είναι πιο αναγκαία από ποτέ η συσπείρωση και η μαζική πάλη των εργαζομένων για τα κοινωνικά και εργασιακά τους δικαιώματα και η καταπολέμηση του απομονωτισμού και της φίμωσης που προσπαθούν να επιβάλουν Κυβέρνηση και ΜΜΕ.

-   Υπερασπιζόμαστε τα σωματεία, τις συλλογικότητες των εργαζομένων και της νεολαίας και κάθε αγωνιστική δράση απέναντι σε όποια προσπάθεια επιδιώκει τη φίμωση, την τρομοκράτηση και την καταστολή τους και ζητάμε να σταματήσει η δίωξη του μέλους της «Κίνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: