Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Αποφάσεις 4ης συνεδρίασης Δ.Σ. Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου

Το Δ.Σ. του  Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου συνεδρίασε την Πέμπτη, 28/2/2013, στο Καρλόβασι και έλαβε ομόφωνα τις παρακάτω αποφάσεις:

1. Λειτουργία παιδικής βιβλιοθήκης Σάμου: Η λειτουργία των παιδικών βιβλιοθηκών και μάλιστα ενόψει της οικονομικής κρίσης είναι σημαντική ανάγκη για την εκπαίδευση των μαθητών. Η παιδική βιβλιοθήκη Σάμου ωστόσο δε λειτουργεί, αν και έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίες προϋποθέσεις. Το Δ.Σ αποφάσισε να σταλεί έγγραφη διαμαρτυρία στο Δήμαρχο Σάμου και στη συνέχεια να ζητήσει συνάντηση μαζί του, όπου θα συζητηθεί το θέμα αυτό.

2. Συγκέντρωση τηγανέλαιων: Για το θέμα που προέκυψε πρόσφατα σχετικά με τη συλλογή τηγανέλαιων από τα σχολεία, το Δ.Σ. του Συλλόγου δηλώνει ότι θεωρεί απαραίτητο να προωθηθεί η ιδέα και οι πρακτικές της ανακύκλωσης, μέσα όμως από διαδικασίες που θα προέρχονται από το Δήμο και δε θα περιλαμβάνουν ιδιώτες. Ειδικά για το θέμα των τηγανέλαιων και την παραγωγή βιοντίζελ (που θα μπορούσε ως καύσιμο να καλύψει ποικίλες ανάγκες του Δήμου, ακόμη και μέρος της θέρμανσης των σχολείων), θεωρούμε ότι ο Δήμος πρέπει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να προωθήσει τη διαδικασία μέχρι το τελικό της στάδιο, ώστε να αποβεί ανταποδοτική για τις ανάγκες του. Ωστόσο η τελική απόφαση της συμμετοχής ή μη στα προγράμματα ανακύκλωσης ανήκει αποκλειστικά στους Συλλόγους Διδασκόντων.

3. Συλλαλητήριο Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας: Δεδομένου ότι η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας –ήδη από το Δεκέμβριο- έχει ψηφίσει ομόφωνα κείμενο ενάντια στο φασισμό, το Δ.Σ. αποφάσισε: α) να μη συνυπογράψει το κείμενο της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας, αλλά να προωθήσει εκ νέου σε όλους τους συναδέλφους το ψήφισμα της Γ.Σ., που θεωρούμε ότι περιλαμβάνει και την εκπαιδευτική διάσταση του θέματος, β) να ενημερώσει τα μέλη του για την προγραμματισμένη αντιφασιστική πορεία στις 2/3 και γ) να διοργανώσει προβολή σχετικής κινηματογραφικής ταινίας (για την οποία θα ενημερωθείτε σε επόμενη ανακοίνωσή μας).

4. Στέγαση 3ου Νηπιαγωγείου Σάμου: Η ταλαιπωρία που έχουν υποστεί από τον Οκτώβριο τα νήπια και οι εκπαιδευτικοί του 3ου Νηπιαγωγείου είναι απαράδεκτη. Το Δ.Σ. θα αποστείλει σχετικό έγγραφο διαμαρτυρίας στο Δήμο Σάμου με το αίτημα της άμεσης ολοκλήρωσης των εργασιών και της επιστροφής του Νηπιαγωγείου στο δικό του διδακτήριο. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί και με το Δήμαρχο στη συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου.

5. Εκδήλωση για την Παιδεία: Απέναντι στην ανάγκη για οργανωμένη αντίδρασή μας στο Π.Δ. για την αξιολόγηση και σε όλα τα θέματα που υποβαθμίζουν την Παιδεία μας, αποφασίστηκε να οργανωθεί ανοιχτή εκδήλωση για την Παιδεία και μάλιστα να προταθεί συνδιοργάνωσή της με τα σωματεία της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των τοπικών πανεπιστημιακών σχολών.

Για το Δ.Σ. 

Η πρόεδρος                                         Η γραμματέας

           Δάλλη Μαρία                                      Εμμανουηλίδου Αλεξία

Δεν υπάρχουν σχόλια: