Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ξυλοδαρμός δασκάλας στα Σπάτα, της Αλεξάνδρας Τζαβέλλα

Αναστάτωση προκαλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα της Ανατολικής Αττικής, το επεισόδιο ξυλοδαρμού μίας δασκάλας, την περασμένη Παρασκευή, στο 1ο δημοτικό σχολείο Σπάτων.

Κατά τη διάρκεια ενός σχολικού δρώμενου, το οποίο πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Καθαρή Δευτέρα κι ενώ οι μαθητές που συμμετείχαν πετούσαν τον χαρταετό στο προαύλιο του σχολείου τους, ένας χαρταετός έπεσε και “ακούμπησε” όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, το μάγουλο ενός μαθητή, χωρίς να τον τραυματίσει. 

Ο διευθυντής του σχολείου, ως είθισται, ενημέρωσε τους γονείς του μαθητή και λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε η μητέρα μαζί με την γιαγιά του παιδιού. Οι δύο γυναίκες επιτέθηκαν λεκτικά στον διευθυντή του σχολείου, εξαπολύοντας ύβρεις. Μία δασκάλα, η οποία ήταν παρούσα, επιχείρησε να ηρεμήσει τα πνεύματα. Αποτέλεσμα να δεχτεί και η ίδια άγρια επίθεση. 

Η μητέρα και η γιαγιά χειροδίκησαν κατά της εκπαιδευτικού, “η μία την δάγκωνε και η άλλη την έδερνε” λένε εκπαιδευτικοί που έλαβαν γνώση του γεγονότος. Ο ξυλοδαρμός ήταν τόσο άγριος που η άτυχη δασκάλα έφυγε από το σχολείο με ασθενοφόρο και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με κακώσεις στον αυχένα, κάταγμα στον καρπό εκδορές σε όλο το σώμα και δαγκώματα.

Η ίδια είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ ενώ πριν από λίγες ώρες, συνεδρίασε με αφορμή το περιστατικό η σχολική επιτροπή στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί αλλά και ο δήμαρχος Αρτέμιδας- Σπάτων, Χρήστος Μάρκου ο οποίος τάχθηκε υπέρ των εκπαιδευτικών. Η συνέχεια θα δοθεί στο δικαστήριο, μιας και από τις δύο πλευρές έχουν κατατεθεί μηνύσεις. 

Το περιστατικό καταδικάζει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Αλέξανδρος Δελμούζος” με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το βράδυ, στην οποία αναφέρει ότι είναι συχνό φαινόμενο οι επιθέσεις που δέχονται εκπαιδευτικοί από γονείς εντοπίζοντας τα αίτια και στην μνημονιακή πολιτική που τους έχει φέρει σε έκρυθμη κατάσταση. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας 7-10 το πρωί, την Πέμπτη  21 Μαρτίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το σχολείο. 

Της Αλεξάνδρας Τζαβέλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: