Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Αντώνης Κανάκης: Ο πρώτος λευκός που επισκέφθηκε το χωριό τους! (video)

Έξω από την πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, υπάρχουν εκατοντάδες χωριά με συνθήκες ζωής πολύ διαφορετικές από τις δικές μας.

Ο Αντώνης Κανάκης, στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ Immersion βρέθηκε σε ένα από αυτά και ο ίδιος έζησε μια σχεδόν βασιλική υποδοχή, που όμως τον έκανε να νιώσει άσχημα. "Οι άνθρωποι αυτοί φώναζαν ρυθμικά το όνομά μου και ήθελα να ανοίξει η Γη να με καταπιεί, άσχετα που δεν το έδειχνα.

Τραγουδούσαν, όμως, και κάτι άλλο: “ο Αντώνης θα δώσει τέλος στη φτώχεια και την πείνα μας”! Πόσο άσχημα ένιωσα Θεέ μου! Πόσο ανάγκη έχουν να πιστέψουν ότι οποιοσδήποτε Ευρωπαίος επισκέπτης θα λύσει όλα τους τα προβλήματα", είπε ο παρουσιαστής.

"Αυτός είναι ο πραγματικός πολιτισμός! Αυτοί οι μαύροι, πάμφτωχοι, φαινομενικά βρώμικοι, απολίτιστοι, σχεδόν πρωτόγονοι για τα δικά μας δεδομένα άνθρωποι, παραδίδουν μαθήματα πολιτισμού με τον σεβασμό που έχουν ο ένας για τον άλλον, τον σεβασμό για τον τόπο τους, τη φύση, το περιβάλλον και για τον εαυτό τους. Με την καλοσύνη και τη δοτικότητα που τους διακρίνει, έτοιμοι να δώσουν τα πάντα από το τίποτα που έχουν, απαλλαγμένοι από μίση, αλαζονείες, εξουσιομανία, διακρίσεις", τόνισε ο Αντώνης Κανάκης.

Δείτε το βίντεο:

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: