Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΕ – Η αντίσταση συνεχίζεται… – ΔΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧ

Σας ενημερώνουμε πως μέχρι στιγμής, μετά από συνεδριάσεις των συλλόγων τους, περίπου 15 σχολεία υιοθέτησαν το σχέδιο πρακτικού της ΕΛΜΕ σχετικά με την ΑΕΕ ή με δικό τους σκεπτικό δεν ενέκριναν καμία έκθεση.

Σε αρκετά επίσης σχολεία μεμονωμένες ομάδες ή συνάδελφοι αντιστάθηκαν στο κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που προσπάθησαν να επιβάλλουν όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση και ορισμένοι, δυστυχώς, Διευθυντές σχολείων.

Σας καλούμε να συνεχίσουμε στο δρόμο που χαράξαμε από το Γενάρη σχετικά με την ΑΕΕ. Το δρόμο της αντίστασης στην κατηγοριοποίηση, στον ανταγωνισμό και στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Συνεχίζουμε να μην καταθέτουμε καμιά πρόταση – εισήγηση – έκθεση στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης, γιατί, ανεξάρτητα από προθέσεις και περιεχομένο, θα χρησιμοποιηθεί από το υπουργείο για την προώθηση της πολιτικής του. Και βέβαια στις περιπτώσεις που κατατεθεί κάποια εισήγηση ο σύλλογος διδασκόντων με απόφασή του δεν την εγκρίνει.
Επίσης καλούμε τον κλάδο σε εγρήγορση ενόψει των σχεδιαζόμενων σεμιναρίων της Διοίκησης για τους Διευθυντές με αντικείμενο την προσωπική αξιολόγηση.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                   Ο Γραμματέας
Ψαρράς Σπύρος                  Σταμούλης Θόδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: