Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων των αναπληρωτών

Σύμφωνα με δηλώσεις σε σημερινή συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του υπ. Παιδείας Αθ. Κυριαζή αναμένονται οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών έως τις 5 Σεπτεμβρίου ώστε να είναι στη θέση τους στις 11 Σεπτεμβρίου οπότε και ξεκινάνε τα σχολεία.

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση των βάσεων που υπολογίζεται να γίνει έως το τέλος της επόμενης εβδομάδος, δηλαδή έως τις 29 Αυγούστου οπωσδήποτε.

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών αναμένεται να δρομολογηθούν μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών που αναμένονται για την Τρίτη 26 Αυγούστου στην Π.Ε. όσο και στην Δ.Ε. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο στην Δευτεροβάθμια να ανακοινωθούν στις 27 Αυγούστου

Για την κάλυψη των κενών θέσεων των εκπαιδευτικών δήλωσε:

«Τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε τουλάχιστον 6500 συνταξιοδοτήσεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οπότε έχουμε κάποια κενά της τάξης των 18.000. Πράγματι έχουμε μόνο από τον τακτικό προϋπολογισμό 2000 για αναπληρωτές καθηγητές και δασκάλους και τους υπόλοιπους προσπαθούμε να τους βρούμε μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια , και ενδεχομένως θα προσλάβουμε και άλλους 3000 αναπληρωτές. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ έχουμε αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων , έχουμε το καθεστώς του ένα προς δέκα και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε προσλήψεις, γι αυτό και ο Υπουργός είπε για το θέμα του ένα προς δέκα την προηγούμενη εβδομάδα, ότι πρέπει να το ξαναδούμε τουλάχιστον στο θέμα της εκπαίδευσης. Εμείς ήδη προχωράμε στα χρονοδιαγράμματα μας, την άλλη εβδομάδα θα ολοκληρωθούνε οι αποσπάσεις, θα προχωρήσουμε στα λειτουργικά κενά και έως τις 5 Σεπτεμβρίου θα προσληφθούν οι αναπληρωτές για να είναι στη θέση τους στις 11 Σεπτεμβρίου».

Κωδικός: "Καλύψτε τα κενά"

Όπως αναφέρει το ρεπορταζ της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" θα υπάρξει μαχαίρι στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών που ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα και θα είναι κατα 500 λιγότερες και με συμπληρωματικές αναθέσεις μαθημάτων θα επιχειρήσει το Υπ.Παιδείας να αντιμετωπίσει τα 3.000 κενά που απειλούν να μπλοκάρουν την ομαλή έναρξη του νέου σχολικού έτους

Μείωση κατά 50% των κονδυλίων για τους αναπληρωτές

Ο Υπ.Παιδείας ανεφερε στο ραδιοφωνο του Σκάι 100,3 πως η σχολική χρονιά για το 2015 είναι στον αέρα καθώς μειώνεται κατά 50% τα κονδύλια για τους αναπληρωτές. Επισήμανε πως τα σχολεία δεν θα ανοίξουν αν δεν ανατραπεί το 1 προς 10 (προσλήψεις προς αποχωρήσεις). Πρέπει να γίνει η κατάργηση του 1/10 και διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Του χρόνου οι πηγές χρηματοδότησης των αναπληρώσεων μειώνονται κατά το ήμισυ. Πρέπει να γίνει η κατάργηση του 1/10 και διαγωνισμός του ΑΣΕΠ»….

Μπλέξιμό με ποσοστό 20% των Τριτέκνων για προσλήψεις αναπληρωτών

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Μπράτης στην σελίδα του στο Facebook επικρατεί "Το απόλυτο μπλέξιμο στο υπουργείο παιδείας, σχετικά με το ποσοστό 20%των τρίτεκνων για τις προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής. Άλλα λέει η δνση ειδικής (ισχύει το ποσοστό), άλλα η δνση γενικής (ισχύει μόνο το ένα μόριο). Είναι πράγματι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει . Κανένας να μην μπορεί να ενημερώσει τους συναδέλφους με υπευθυνότητα και δείχνει και τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου. Προφανώς θα πρέπει και στους πίνακες ειδικής να ισχύει ότι και στη γενική σχετικά με το ποσοστό. Εξάλλου αυτός ήταν και ο λόγος που ολες τις προσλήψεις τις κάνει ,πλέον, η Γενική. Να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση. Το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα."

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κάτσικας

Δεν υπάρχουν σχόλια: