Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Η «Ανταρσία» μπαίνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου

Συνεχίζονται οι ανατροπές στην αρχική ανακήρυξη του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, λόγω των δικαστικών αποφάσεων που έκριναν τις ενστάσεις οι οποίες είχαν υποβληθεί σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης.

Έδρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατακτά ο συνδυασμός «Ανταρσία στο Αιγαίο», μέλη του οποίου είχαν προσφύγει κατά της ανακήρυξης των αποτελεσμάτων των περιφερειακών εκλογών, διατεινόμενα λάθος στην κατανομή των εδρών.

Δεκτές έγιναν δύο ακόμα ενστάσεις, των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών σε Χίο και Σάμο. Όλα αυτά θα ισχύσουν υπό την αίρεση ότι δε θα γίνουν νέες εκλογές, ενδεχόμενο που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Συγκεκριμένα, δεκτή έγινε η ένσταση που κατέθεσε ο περιφερειακός συνδυασμός «Ανταρσία στο Αιγαίο» από το Ε΄ Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά και έτσι ανακηρύσσεται περιφερειακός σύμβουλος ο επικεφαλής του συνδυασμού, Ανδρέας Μπάλλας.

Ο κ. Μπάλλας λαμβάνει την έδρα στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου και αυτό έχει ως συνέπεια να χάνει την έδρα ο Γεώργιος Νικολακόπουλος από το συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου, που είχε ανακηρυχθεί περιφερειακός σύμβουλος.

Επειδή όμως ο συνδυασμός της κ. Καλογήρου ως επιτυχών θα πρέπει να έχει 25 περιφερειακούς συμβούλους, θα πάρει την έδρα που έχασε στην πρώτη κατανομή ως μία επιπλέον στη δεύτερη κατανομή. Την έδρα αυτήν τη λαμβάνει από την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου και τη χάνει ο συνδυασμός του Νάσου Γιακαλή, με συνέπεια να χάσει την έδρα του ο περιφερειακός σύμβουλος Σάββας Βαρελτζής.

Τη θέση του Σάββα Βαρελετζή παίρνει ο Γεώργιος Ζαχάρωφ, ο οποίος στην Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου είναι ο τρίτος στη σταυροδοσία από την παράταξη της Χριστιάνας Καλογήρου. Θυμίζουμε πως στη Λήμνο η κ. Καλογήρου έχει βάσει της απόφασης εκλέξει τους Κώστα Αδαμίδη και Βαγγέλη Γιαρμαδούρο, με αποτέλεσμα, μετά και το μεγάλο ποσοστό που έλαβε στην Περιφερειακή Ενότητα, της τάξης του 40% απ’ τον α΄ γύρο, να εκλέγει και τρεις στους τρεις περιφερειακούς συμβούλους.

Σε δήλωσή του στο «Ε», ο επικεφαλής της «Ανταρσίας στο Αιγαίο», Ανδρέας Μπάλλας, είπε: «Ο λαός του Βορείου Αιγαίου με την ψήφο του μας έστειλε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά απλά κάνει ορθή εφαρμογή του νόμου. Θα ήταν άδικο η “Ανταρσία στο Αιγαίο” για δεύτερη φορά να χάσει την έδρα που δικαιούται.

Η φωνή μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα είναι η φωνή των εργαζομένων, των φτωχομεσαίων αγροτών, των νέων και των λαϊκών στρωμάτων που στενάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν κυβέρνηση, Τρόικα και Ε.Ε.. Θα είμαστε φωνή αγώνα και ανατροπής κάθε αντιλαϊκής πολιτικής». 

Δράκος αντί Χατζηλαγού

Επίσης δεκτές έγιναν δύο ακόμα ενστάσεις υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών. Η πρώτη είναι της Γιούλης Αργυρούδη, η οποία ήταν υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με το συνδυασμό «Οικολογικός Άνεμος» και πλέον ορίζεται αυτή ως αναπληρώτρια του περιφερειακού συμβούλου Βασίλη Μπάλλα, με τον οποίο και θα μοιραστεί τη θητεία στο Συμβούλιο.

Η δεύτερη ένσταση είχε κατατεθεί από τον Αντώνη Δράκο, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Σάμου με την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση». Πλέον ο κ. Δράκος καταλαμβάνει την έδρα στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο την οποία βάσει της ανακήρυξης του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης είχε κερδίσει ο Τιμολέων Χατζηλαγός, επίσης υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

πηγή

Διαβάστε επίσης :

Ακυρώθηκε η εκλογή της περιφερειάρχου Β. Αιγαίου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: