Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

clip_image002Αίσχος της κυβέρνησης η πρόταση για εθελοντές εκπαιδευτικούς που θα εργάζονται ΑΜΙΣΘΙ!!!!!

Βρισκόμαστε στον τρίτο μήνα από το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και οι ελλείψεις σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής συνεχίζονται. Οι Διευθυντές εκπαίδευσης, για να καλύψουν τα κενά, αναστέλλουν τη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων, αρνούνται να χωρίσουν πολυπληθή τμήματα, αγνοούν την ύπαρξη μαθητών που χρειάζονται υποστήριξη από δομές ειδικής αγωγής (είτε εξατομικευμένη διδασκαλία, είτε τμήματα ένταξης, είτε παράλληλη στήριξη), αναγκάζουν τους δασκάλους να..

διδάσκουν τη μουσική στα σχολεία (ενώ στη συνέχεια επικαλούνται το myschool και αρνούνται να δηλώσουν τα αντίστοιχα κενά μουσικών) και ένα σωρό άλλες αντιπαιδαγωγικές, αντεργατικές και αντικοινωνικές ενέργειες, προκειμένου να περάσει πάση θυσία το πρόγραμμα του υπουργείου.

Το υπουργείο αντί να προχωρήσει σε μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει εθελοντές εκπαιδευτικούς ΑΜΙΣΘΙ (!!!!!!!), δίνοντάς τους κάποια μόρια, για να καλύψει τα λειτουργικά κενά.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μέσα σ΄ αυτή τη ζοφερή κατάσταση το υπουργείο υλοποιώντας πιστά τις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις του «νέου»-«κοινωνικού» σχολείου της ΕΕ και των επιχειρήσεων, προσπαθεί να εγκαταστήσει το νέο επιθεωρητισμό, ξεκινώντας διαδικασίες αξιολόγησης διευθυντών σχολείων και προϊσταμένων νηπιαγωγείων.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!!!!!

Απαιτούν μέσα σε μόνο μια εργάσιμη μέρα, οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι/ες να ενημερώσουν μέχρι τις 10/11 τη σχετική πλατφόρμα του Ι.Ε.Π., για τα στοιχεία του σχολείου, του Διευθυντή Εκπαίδευσης και των Σχ. Συμβούλων από τους οποίους προβλέπεται να αξιολογηθούν και να καταχωρήσουν έως τις 27 Νοέμβρη τους προσωπικούς τους φακέλους για να αξιολογηθούν.

Το υπουργείο θέλει να κάμψει κάθε αντίσταση των εκπαιδευτικών και να φέρει στο προσκήνιο την ατομική αξιολόγηση.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας (10940/20-10-2014) ξεκινά:

α) η αξιολόγηση των Διευθυντών των σχολικών μονάδων των προϊσταμένων ολιγοθεσίων Δ.Σ., των προϊσταμένων Νηπιαγωγείων και β) των προϊσταμένων και υπευθύνων, όπως αυτοί ορίζονται από το άρθρο 1 του Π.Δ. 152/2013 (περιπτώσεις ι΄ έως ιθ΄, κ΄ και κα΄).

α) Μέχρι 10/11/2014 κάθε Διευθυντής σχολικής μονάδας και κάθε Προϊστάμενος ολιγοθεσίου Δημοτικού Σχολείου ή Προϊστάμενος/-η Νηπιαγωγείου καταχωρίζει και επιβεβαιώνει στην πλατφόρμα αξιολόγησης (https://www.iep.edu.gr/evaluation) τα στοιχεία της οικείας σχολικής μονάδας, του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης και των Σχολικών Συμβούλων από τους οποίους προβλέπεται να αξιολογηθούν, σύμφωνα με το Π.Δ. 152/2013.

Μέσα στην ίδια προθεσμία οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καταχωρίζουν στην πλατφόρμα αξιολόγησης και επιβεβαιώνουν τους αξιολογούμενους και αξιολογητές των περιπτώσεων ι΄ έως ιθ΄, κ΄ και κα΄ της παρούσης εγκυκλίου, αφού προηγουμένως οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης έχουν ορίσει τους Σχολικούς Συμβούλους – αξιολογητές της περίπτωσης ια΄ του άρθρου 4 του Π.Δ. 152/2013.

β) Από 13/11/14 έως και 15/11/14 η Ομάδα εργασίας κάθε Περιφερειακής Διεύθυνσης επιβεβαιώνει στην πλατφόρμα αξιολόγησης το ορθόν όλων των καταχωρίσεων για τους αξιολογούμενους και τους αξιολογητές της οικείας Περιφέρειας.

γ) Από 12/11/2014 έως και 27/11/2014 ο κάθε αξιολογούμενος καταχωρίζει στην πλατφόρμα αξιολόγησης εκείνα τα στοιχεία του ατομικού του φακέλου που θεωρεί ότι θα πρέπει να θέσει υπόψη των αξιολογητών του (portfolio).

δ) Από 10/11/2014 έως και 27/12/2014 οι αξιολογητές είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως επικοινωνούν με όσους αξιολογούν και ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με την επικείμενη αξιολόγηση των δευτέρων

ε) Από 28/11/2014 έως και 31/12/2014 οι αξιολογητές καταχωρίζουν στην πλατφόρμα αξιολόγησης τις αξιολογήσεις τους

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΕΙ:

1. Τους Διευθυντές, τις Διευθύντριες, τους Προϊσταμένους, τις προϊσταμένες, τις Σχολικές Συμβούλους και όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους όλων των κλάδων και ειδικοτήτων των σχολείων μας να συμπορευτούν με τις αποφάσεις του Συλλόγου και του Κλάδου,

2. να συμμετάσχουν στην απεργία - αποχή που έχουν κηρύξει η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ έως 31-12-14 απέχοντας από κάθε διαδικασία αξιολόγησης (θυμίζουμε ότι η απεργία-αποχή είναι μια ενέργεια με διάρκεια και χωρίς οικονομικό κόστος, αφού δεν απέχουμε από την υπηρεσία μας)

3. να μην κάνουν ΚΑΜΙΑ από τις ενέργειες που ζητά η νέα εγκύκλιος

4. να μη διστάσουν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το Σύλλογό μας προκειμένου να ανταλλάσσουμε πληροφορίες και οργανώσουμε συντονισμένα τις δράσεις μας.

clip_image001

 

clip_image003

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: