Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ!

Η αστυνομική επιχείρηση προσαγωγής και τρομοκράτησης των 14 αλληλέγγυων που επισκέφθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 22/10 το Κέντρο κράτησης προσφύγων στη Σάμο, είναι αποκαλυπτική της πραγματικής αντιπροσφυγικής κυβερνητικής πολιτικής αλλά και των επιδιώξεων της ενάντια στο λαό και τη νεολαία της χώρας. Οι αστυνομικές δυνάμεις που επέμβηκαν για να σταματήσουν τη συζήτηση των 14 με τους δεκάδες
πρόσφυγες που συνέρρεαν δίπλα τους, ήταν η απτή απόδειξη της κυβερνητικής πολιτικής που με αντιρατσιστικό μανδύα απαγορεύει την συνάντηση του λαού και της νεολαίας της χώρας με τους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων και λεηλασιών. Εξάλλου τα αστυνομικά όργανα στη συνέχεια-κρατώντας τους 14 μέσα στο «διοικητήριο» του Κέντρου- εξήγησαν σε όλους τους τόνους ότι «απαγορεύεται η είσοδος», ότι « δεν πρέπει να ταράζονται οι πρόσφυγες», ότι στο «Κέντρο ισχύουν οι νόμοι της ΕΕ» αλλά και ότι «για τη διακίνηση ανακοινώσεων ακόμα και στους δρόμους απαιτείται άδεια από το κράτος».

Αλλά και ο ίδιος ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών που παρέστη στην επιχείρηση τρομοκρατίας-νουθεσίας των 14 αγωνιστών δήλωσε φαρδιά πλατιά «ότι η είσοδος στο Κέντρο είναι παράνομη» και στα ερωτήματα τι θα ακολουθήσει απάντησε ότι «η Αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της». Έτσι με απειλές για χειροπέδες και αυτόφωρο οι 14 –παρόλο που οι περισσότεροι είχαν δώσει ταυτότητες- μεταφέρθηκαν με κλούβα (!) από το Κέντρο προσφύγων στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης της Σάμου για… εξακρίβωση στοιχείων , όπου κρατήθηκαν άλλη μία ώρα πριν αφεθούν ελεύθεροι!

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και τη νεολαία της Σάμου τη βάρβαρη αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης που με το όνομα «ανοιχτή δομή» έχει φυλακίσει στην πραγματικότητα 2.300 πρόσφυγες (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 21/10) σε Κέντρο χωρητικότητας 800 ατόμων, σε απάνθρωπες συνθήκες.

Καταγγέλλουμε την πολιτική της φασιστικοποίησης, την πολιτική των απαγορεύσεων και της τρομοκράτησης ενάντια σε κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα, ενάντια στο λαό και τη νεολαία που προωθεί η κυβέρνηση και στρώνει έτσι το έδαφος στις φασιστικές, ρατσιστικές και αντιδραστικές δυνάμεις όπως η πρωτοβουλία «Σάμος SOS» που συγκροτήθηκε στη Σάμο.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Σάμου να συμμετέχουν μαζικά τόσο στην μικροφωνική παρέμβαση στην πλατεία Καρλοβάσου στις 6.00μμ την Κυριακή 23/10, όσο και στην αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική-αντιφασιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Παρασκευή 4/11 στο Καρλόβασι.

  • Λαός και πρόσφυγες/μετανάστες: Κοινά δικαιώματα, κοινοί εχθροί, κοινή πάλη! 
  • Κάτω η κρατική τρομοκρατία! 
  • Δεν περνά ο φασισμός , ρατσισμός, εθνικισμός

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΙ.Α.-ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-Αντιφασιστική Κίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: