Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΑΜΟΥ: Τεχνικό πρόγραμμα Δήμου Σάμου 2017

Στο δημοτικό συμβούλιο, που έγινε στις 12 Δεκεμβρίου 2016, ένα από τα σημαντικά θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος για το 2017.

Η δημοτική παράταξη "Ανατροπή" καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα, διότι η έλλειψη προγραμματισμού και η μη συνεργασία της δημοτικής αρχής είναι εμφανή στοιχεία που την κυριαρχούν.

Οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες δεν ρωτήθηκαν για το εν λόγω πρόγραμμα, όπως ορίζει η νομοθεσία. Το τεχνικό πρόγραμμα δεν έχει φτιαχτεί για το κοινό καλό όλου του νησιού και δεν έχει συμπεριλάβει τις ανάγκες όλων των κοινοτήτων. Η εισήγηση του δόθηκε κατά την έναρξη του συμβουλίου (δεν είχε συμπεριληφθεί στον φάκελο των θεμάτων που είχε σταλθεί στους δημοτικούς συμβούλους), ενώ σε κάποιους στάλθηκε και με e-mail, ελάχιστες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης.


Το τεχνικό πρόγραμμα που πρότεινε η δημοτική αρχή σίγουρα δεν βοηθάει την ισομερή και δίκαιη ανάπτυξη όλου του τόπου. Τεχνικό πρόγραμμα νέων έργων 774.000€ περίπου, χωρίς κανένα τεχνικό έργο για οποιαδήποτε δημοτική ή τοπική κοινότητα.

Από τους 33 δημοτικούς συμβούλους που επέλεξε ο σαμιακός λαός, μόνο 14 ήταν εκείνοι (του συνδυασμού "Η Σάμος Μπροστά") που ήταν παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο και ψήφισαν (είχαν προλάβει να το μελετήσουν άραγε;) αυτό το τεχνικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: