Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

2 Έλληνες στους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον τομέα των φαρμάκων

Το περιοδικό Ιατρικής The Medicine Maker παρουσίασε την λίστα The Power List 2016 στην οποία περιλαμβάνονται οι 100 πιο σημαντικοί άνθρωποι στον κόσμο στον τομέα της ανάπτυξης φαρμάκων και της κατασκευή τους. 2 Έλληνες επιστήμονες είναι μεταξύ αυτών των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων για το 2016. Οι υποψηφιότητες κάθε χρονιά αξιολογούνται από την κριτική επιτροπή.

Οι 2 Έλληνες είναι ο Νικόλαος Πέππας, καθηγητής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν και ο Γιώργος Σκάνγκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Biogen.

Ο Δρ Πέππας, έχει λάβει πάνω από 150 εθνικά και διεθνή βραβεία για το έργο του και το 2008 είχε επιλεγεί ως ένας από τους 100 καλύτερους Μηχανικούς της εποχής μας από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Χημικών Μηχανικών. Πρόκειται για έναν κορυφαίο ερευνητή, εφευρέτη και μια ηγετική φυσιογνωμία στον τομέα της χορήγησης φαρμάκων και της ελεγχόμενη απελευθέρωσης.

Ο Δρ Σκάνγκος εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φαρμακευτικής Έρευνας και Κατασκευαστών της Αμερικής (PhRMA) τον Μάρτιο του 2016. Είναι γνωστός παγκοσμίως καθώς δημιούργησε το πρώτο διαγονιδιακό ποντίκι ως νεαρός μεταδιδακτορικός ερευνητής. Πριν την ένταξή του στη Bayer το 1987, ο Γιώργος ήταν καθηγητής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins για έξι χρόνια, όπου και εξακολουθεί να είναι επίκουρος καθηγητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: