Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Προσφυγικό: Για να μην μας κοροϊδεύουν

Προσφυγικό: Για να μην μας κοροϊδεύουνΈστω ότι με το μαγικό ραβδί μιας κακιάς μάγισσας, τώρα, σήμερα, αυτή την ώρα που μιλάμε, φτιαχνόταν η κλειστή δομή-φυλακή κάπου στην Λέσβο. Η δυναμικότητα της θα ήταν πέντε έως επτά χιλιάδες πρόσφυγες-μετανάστες.

Στο νησί μας αυτή την στιγμή υπάρχουν από είκοσι έως είκοσι επτά χιλιάδες πρόσφυγες-μετανάστες. Και αν ακόμα λοιπόν στην κλειστή δομή-φυλακή,  φυλακιζόταν επτά χιλιάδες κόσμος, περισσεύουν δεκαπέντε έως είκοσι χιλιάδες.

Κάποιοι λοιπόν μας δουλεύουν. Έχουν θεοποιήσει την κλειστή δομή-φυλακή, ότι δήθεν θα λύσει το προσφυγικό πρόβλημα και ότι είναι απαραίτητο να γίνει. Ίσως είναι απαραίτητο να γίνει για να πάρουν κάποιοι μίζες. Όμως οι αριθμοί λένε άλλα. Με τα σημερινά δεδομένα θα έπρεπε να γίνουν τέσσερις κλειστές δομές-φυλακές για να χωρέσει όλος αυτός ο κόσμος.

Το πρόβλημα δεν είναι το να γίνει μια κλειστή δομή-φυλακή, αλλά το πως θα αποσυμφορηθεί η Λέσβος. Πως θα φύγουν είκοσι χιλιάδες άνθρωποι. Είναι ένα πικρό ποτήρι που αναγκαστικά θα το πιει η κυβέρνηση. Θέλει δεν θέλει. Πρέπει οι πρόσφυγες- μετανάστες να φιλοξενηθούν σε όλη την Ελλάδα. Αλλιώς δεν θα υπάρξει λύση.

Οι κλειστές δομές-φυλακές, αν θα γίνουν, πότε θα γίνουν, που θα γίνουν, είναι η υπεκφυγή της κυβέρνησης.

Είναι η καθυστέρηση της, μήπως και κερδίσει λίγο χρόνο. Αν δεν αποφασίσουν μια ρεαλιστική πολίτικη διαχείρισης του προσφυγικού, που προφανώς θα περιλαμβάνει και πολιτικές ενσωμάτωσης, συνεχώς θα το βρίσκουν μπροστά τους. Όσο δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τα ακραία στοιχεία του κόμματος τους ανά την Ελλάδα, τόσο το πρόβλημα θα διαιωνίζεται.

Είναι άτυχη η κυβέρνηση της ΝΔ, διότι εκλέγοντας δικούς της δημάρχους και περιφερειάρχες, δεν έχει ανθρώπους να στηρίξουν μια λογική μεταναστευτική πολιτική. Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί.

Το ερώτημα δεν είναι αν, που και πότε, θα γίνει η δομή- φυλακή της Λέσβου. Το ερώτημα είναι αν, πότε και που, θα φιλοξενηθούν αυτοί οι άνθρωποι στην υπόλοιπη Ελλάδα. Και για να μην ξεχνιόμαστε: Σε ανθρώπινες συνθήκες βέβαια...

Ακούσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κύριο Πέτσα, να λέει στον ΑΝΤ1, ότι θα κλείσει η Μόρια, θα γίνει μια μοναδική κλειστή δομή στην Λέσβο,θα αποσυμφορηθεί το νησί, και όταν θα εφαρμοστούν οι αποτρεπτικές πολιτικές της κυβέρνησης, δεν θα ξαναζήσουμε τέτοια φαινόμενα.

Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες…

ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: