Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ: Όχι στο φακέλωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ: Όχι στο φακέλωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων"Να μην περάσει ο παραπέρα κρατικός έλεγχος των σωματείων, η συκοφάντηση και τρομοκράτησή τους

Η ρύθμιση του Ν.4557/18 που υποχρεώνει τα εργατικά σωματεία να αυτοφακελώνονται στο TAXISNet, συνδέοντάς τα έμμεσα με το μαύρο χρήμα από εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις, είναι απαράδεκτη και πρέπει ΤΩΡΑ να αποσυρθεί.

Αποτελεί τεράστια πρόκληση να αντιμετωπίζονται τα συνδικάτα ως «εγκληματικές οργανώσεις που ξεπλένουν μαύρο χρήμα ή χρηματοδοτούν την τρομοκρατία». Είναι θρασύτατη πολιτική επιλογή να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων με τους ανθρώπους του υπόκοσμου, τους σύγχρονους δουλέμπορους, τους εμπόρους όπλων και ναρκωτικών και κάθε λογής μαφιόζους.

Τα συνδικάτα δεν απολογούνται, ούτε δίνουν λογαριασμό σε κυβερνήσεις, κράτος και Ευρωπαϊκή Ένωση. Λογοδοτούν μόνο στα μέλη τους.

Η συκοφάντηση των σωματείων με την καταχώρισή τους ώστε να λάβουν γνώση «οι αρμόδιες εισαγγελικές ή άλλες αρχές με ερευνητικές ή ελεγκτικές αρμοδιότητες στον τομέα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας» (παρ.20 του ν.4557/2018) και η τρομοκράτησή τους με τα εξοντωτικά πρόστιμα των 10.000€ σε πρόεδρο, γραμματέα και ταμία σε περίπτωση που δεν δηλωθούν ως «πραγματικοί δικαιούχοι» αποτελούν πολιτικές επιλογές που στοχεύουν τα σωματεία και επιδιώκουν την αποδυνάμωσή τους.

Το μητρώο πραγματικών δικαιούχων αποτελεί μια διαδικασία μετατροπής των σωματείων σε ακίνδυνες κρατικές υπηρεσίες αλά ΜΚΟ. Ο οικονομικός έλεγχος των σωματείων αποσκοπεί στον ακόμα πιο ασφυκτικό έλεγχο τους και τελικά στον πλήρη πολιτικό τους έλεγχο.

Για την απόκρουσή του απαιτείται ο ξεσηκωμός και η κινητοποίηση των ίδιων των εργαζομένων.Είναι προφανής η ανάγκη να εκφραστεί αποφασιστικά η αντίθεση στην επιχείρηση υπαγωγής και ελέγχου των σωματείων από το κράτος, για να στηριχθεί η πάλη για την ανεξαρτησία των σωματείων από το κράτος και τους εργοδότες.

Για να δοθεί η μάχη απόκρουσης της προσπάθειες κρατικού ελέγχου απαιτείται κοινή δράση σωματείων για να αρνηθούν μαζικά την εφαρμογή του μέτρου. Η μάχη δεν μπορεί να δοθεί από ένα – δύο σωματεία, αλλά ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ μαζικά.

Ως βήμα συσπείρωσης ενάντια στο φακέλωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων και τον έλεγχό τους από το κράτος, τα σωματεία που συνυπογράφουν την ανακοίνωση αυτή αποφασίζουμε:

Ø Να μην ενημερώσουμε κανένα μητρώο.

Ø Να μην αποδεχτούμε τον κρατικό έλεγχο στη ζωή των συνδικάτων – Τα συνδικάτα ανήκουν στα μέλη τους.

Ø Να τηρήσουμε κοινή στάση σε οποιαδήποτε απόπειρα τρομοκράτησης και επιβολής προστίμου.

Καλούμε όλα τα σωματεία εργαζόμενων να συνυπογράψουν την παρούσα ανακοίνωση και να συστρατευτούν στην μάχη προάσπισης των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: