Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Έντονες αντιδράσεις για τη μετακίνηση του παιδιάτρου Ικαρίας, στη Σάμο

Με σημερινή της απόφαση η 2η ΥΠΕ ενέκρινε την μετακίνηση για δύο (2) εβδομάδες (από 13/06 έως και 25/06) του νεοαφιχθέντος 2ου παιδιάτρου του Νοσοκομείου Ικαρίας στο Νοσοκομείο της Σάμου, για κάλυψη επειγουσών αναγκών του εκεί παιδιατρικού τμήματος. Οι αντιδράσεις του Συλλόγου Εργαζομένων είναι έντονες καλώντας σε επείγουσα Γενική Συνέλευση η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα και ομόφωνα αποφάσισαν τα εξής:

“1. Δεν θα επιτρέψουμε καμία μετακίνηση εργαζομένου, ούτε του παιδιάτρου ούτε κανενός. Φτάνει πια με την κοροϊδία και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης περί θωρακισμένου ΕΣΥ. Προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού σε Σάμο, Ικαρία και παντού.

2. Προκήρυξη απεργίας από τον Σύλλογό μας την Παρασκευή 12/6, με συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου μας στις 11:00 το πρωί και συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ως μια πρώτη αντίδραση στην μετακίνηση του παιδιάτρου. Ζητάμε από ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ-ΑΔΕΔΥ να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματά μας και να καλύψουν συνδικαλιστικά τις κινητοποιήσεις μας.

3. Καλούμε κάθε σύλλογο, φορέα και απλό κάτοικο των νησιών μας να συμμετάσχει και να συμπαρασταθεί ενεργά στην κινητοποίηση της Παρασκευής.

4. Καλούμε τον Αναπληρωτή Διοικητή του νοσοκομείου μας κο Γλαρό, Δήμο Ικαρίας, το Επαρχείο Ικαρίας και τον βουλευτή κο Στεφανάδη να πάρουν δημόσια θέση τόσο στο ζήτημα της μετακίνησης του παιδιάτρου όσο και για την υποστελέχωση των νοσοκομείων του νομού μας.

5. Συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο 11/6 που καλεί αύριο το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο Σάμου και σωματεία των νησιών μας στον Εύδηλο.

6. Συλλαλητήριο την ΤΡΙΤΗ 16/6 και ώρα 11:30 το πρωί στην πλατεία στον ΑΓΙΟ ΚΗΡΥΚΟ, στα πλαίσια της πανυγειονομικής πανελλαδικής απεργίας που έχουν προκηρύξει για τη μέρα αυτή οι ομοσπονδίες της υγείας.

Διερευνούμε την δυνατότητα, κλιμάκιο του ΣΕΝΙ να παρευρεθεί στην κινητοποίηση στην Αθήνα”.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: