Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ: Αιρετοί με κλήρωση και με μία (1) ψήφο!

Δ.Π.Ε. N. Χανίων: Ολοκλήρωση διαδικασίας εκλογών αιρετών εκπροσώπων σε  Υπηρεσιακά Συμβούλια εκπαιδευτικών

Αγαπητοί συνάδελφοι/ισσες,

Το προηγούμενο διάστημα δώσαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ έναν αγώνα και μία απάντηση στην προσπάθεια του υπουργείου να καθιερώσει ηλεκτρονικές «εκλογές» για την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια με το συντριπτικό ποσοστό αποχής 95%. Για το νομό Σάμου πάνω από 98%.

Μετά την επίσημη ανακήρυξη ορισμού σειράς εκλογής και διορισμού αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Σάμου, που ενημερωθήκαμε στις 30/12 – μία ημέρα πριν από τη λήξη της θητείας μας, από τη Δ/νση Α/θμιας Εκ/σης Σάμου, σας ενημερώνουμε ότι είναι μια από τις τελευταίες φορές που απευθυνόμαστε σε σας με την ιδιότητα του αιρετού εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Σάμου, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας :

1. Προχώρησε δύο (2) σχεδόν μήνες μετά τις «εκλογές» των αιρετών και στο πάρα πέντε στη δημοσιοποίηση των «αποτελεσμάτων» και την ανακήρυξη των «εκλεγμένων» στα υπηρεσιακά συμβούλια. Μιας εκλογικής διαδικασίας, χωρίς υποψηφίους, αφού όλες οι παρατάξεις είχαν αποσύρει τα ψηφοδέλτιά τους και χωρίς ψηφοφόρους, αφού λιγότεροι από 5% συμμετείχαν πανελλαδικά στην Α/θμια Εκπ/ση και κάτω από 2% στα νησιά της Σάμου, Ικαρίας & Φούρνων.

2. Επιβεβαιώνει ότι είναι αδίστακτο στην επιβολή της πολιτικής του, ενάντια στις συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων και την ακύρωση της παρουσίας των αιρετών ως εκπροσώπων του κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια για πρώτη φορά μάλιστα μετά την καθιέρωσή τους.

3. Ψήφισε το άρθρο 123 του ν. 4763/2020 με την αντικατάσταση των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού τους ή παραίτησής τους ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο από εκπαιδευτικούς με 15ετή υπηρεσία, διευθυντές σχολικών μονάδων, προϊσταμένους εκπαιδευτικών δομών διορισμένους από το υπουργείο, αλλά και με το νομοσχέδιο Βρούτση επιβάλλει εξ’ αποστάσεως διαδικασίες (ψηφοφορίες, αποφάσεις για απεργία), ακυρώνει τις συνελεύσεις και καταργεί συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες στα σωματεία..

Η ακύρωση των σχεδίων του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης προϋποθέτει την άρνηση της αποδοχής – νομιμοποίησης τόσο των «εκλεγμένων» αιρετών από τις ψευδοεκλογές όσο και των διορισμένων στη θέση τους από το Υπουργείο - Δεν υπάρχουν αιρετοί των εκπαιδευτικών χωρίς τους εκπαιδευτικούς.

Για μας είναι δεδομένο ότι όποιος/όποια συνεργήσει με το σχέδιο του υπουργείου ενάντια στον κλάδο αποδεχόμενος/η το ρόλο του δοτού αιρετού δεν έχει σχέση με τον εκπαιδευτικό κόσμο και βάζει τον εαυτό του/της απέναντι. Άρα δεν έχει θέση στα συνδικάτα και πρέπει να διαγραφεί από αυτά.

Θεωρούμε αυτονόητο και καλούμε τους «εκλεγμένους», που θα ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας, όπως οφείλουν, εφαρμόζοντας την απόφαση της Δ.Ο.Ε. (αρ.πρ.1142/9-1120) να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, στη διάθεση του κλάδου στα αρμόδια όργανα του συνδικάτου (παραίτηση όλων των υποψηφίων όλων των ψηφοδελτίων κατατίθεται στους τοπικούς Συλλόγους για το Π.Υ.Σ.Π.Ε., με ενημέρωση στη Δ.Ο.Ε.). Αμέσως μετά εφαρμόζοντας την απόφαση της Δ.Ο.Ε., τα αρμόδια όργανα του συνδικάτου θα τις καταθέσουν στη Διοίκηση συντεταγμένα.

Ο δρόμος για την πλήρη κατεδάφιση των σχεδίων του Υπουργείου και της Κυβέρνησης περνάει από την ακύρωση είτε του διορισμού - δοτών μελών είτε των «εκλεγμένων» αιρετών.

Απαιτούμε:

· την παράταση της θητείας των εν ενεργεία αιρετών, μέχρις ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν ασφαλή τη διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών δια ζώσης.

· την παραίτηση των «εκλεγμένων» αιρετών, αλλά και των υπόλοιπων υποψηφίων των παρατάξεων στο ΠΥΣΠΕ Σάμου.

Για την ιστορία: (4) ψήφους πήρε η Ενωτική, (1) η Αγωνιστική Συνεργασία Σάμου, Ικαρίας & Φούρνων και (1) η Αγωνιστική Συσπείρωση-ΠΑΜΕ, από τους 478 εκπαιδευτικούς του νομού Σάμου. Μία έδρα πήρε η Ενωτική και μία η Αγωνιστική Συσπείρωση - ΠΑΜΕ μετά από κλήρωση με τις υπόλοιπες παρατάξεις, επειδή είχαν τον ίδιο αριθμό ψήφων. Όπως καταλαβαίνουμε είναι γελοίο να μιλάμε για πραγματική εκλογή αιρετών με αυτές τις ψήφους και άκρως απαράδεκτο για το υπουργείο να αρνείται να λάβει το μήνυμα της αποχής και να επιμένει να νομιμοποιεί τα αποτελέσματα των εκλογών-παρωδία!

Ήδη η Αγωνιστική Συσπείρωση-ΠΑΜΕ έχει δηλώσει με ανακοίνωση την παραίτησή της. Περιμένουμε την αντίστοιχη ανακοίνωση-παραίτησης και από την Ενωτική.

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ/ΙΣΣΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΥΨΕΙ ΘΕΣΗ ΑΙΡΕΤΟΥ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΟΠΟΙΟΣ/ΟΠΟΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

Ø Όσον αφορά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Σάμου στις 31/12/20 :

· Κυρώθηκε κατά πλειοψηφία (4-1) ο πίνακας με τις υπερωρίες των εκπαιδευτικών, που υπηρετούν στα ολιγοθέσια σχολεία στη Σάμο, στην Ικαρία και στους Φούρνους.

Συμφωνήσαμε με την εισήγηση, αφού είχαν ενημερωθεί όλοι οι συνάδελφοι, σύμφωνα με τη δήλωση της προϊσταμένης εκπαιδευτικών θεμάτων, με εξαίρεση για το Δ.Σ. Λέκκας, επειδή υπήρχαν εκκρεμότητες στο Ωρολόγιο πρόγραμμα και στα απαιτούμενα έγγραφα τα οποία είχαν αποσταλεί αρχικά, αλλά παραμένουν στα γραφεία της ΔΙΠΕ Σάμου, λόγω του σεισμού. Με την έναρξη των μαθημάτων θα αποσταλούν εκ νέου.

Η θέση μας είναι σε κάθε ολιγοθέσιο σχολείο να διατίθενται τόσες ώρες σε εκπαιδευτικούς Ειδικοτήτων, ώστε να μην επηρεάζονται και οι υπερωρίες των εκπαιδευτικών ΠΕ70.

Ø Προσλήφθηκαν συνολικά δέκα τρεις (13) εκπαιδευτικοί στο ΠΥΣΠΕ Σάμου (Σάμο & Ικαρία). Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν τα κενά από τη ΔΙΠΕ Σάμου και θα ζητηθεί από τους εκπαιδευτικούς να κάνουν δήλωση τοποθέτησης.

Τα λειτουργικά κενά Γενικής Αγωγής και ΖΕΠ ΠΕ70/Δασκάλων στην Α’ Σάμου είναι στο 2ο Δ.Σ. Σάμου.

Τα δύο (2) λειτουργικά κενά στη Β΄ Σάμου (Ικαρία) είναι στο Δ.Σ. Ευδήλου.

Τα λειτουργικά κενά της Παράλληλης Στήριξης θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 4/1 από τη ΔΙΠΕ Σάμου.

Καλή τοποθέτηση σε όλους τους συναδέλφους!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης                                 Δάλλη Μαρία

     Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,                   Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6940556436-6944271826 - 22730.61231,           6974476651 - 22730.32940,

antoniskak18@gmail.com                       dalllimar@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: