Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Αποτελέσματα εκλογών - Ευχαριστήριο

 Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου ευχαριστεί θερμά ΟΛΕΣ τις συναδέλφισσες και ΟΛΟΥΣ  τους συναδέλφους για τη στήριξή τους στις εκλογές του Συλλόγου μας.

Παρά το γεγονός ότι οι εκλογές διεξήχθησαν χωρίς συνδικαλιστική άδεια και κάτω από τις αντικειμενικές δυσκολίες της πανδημίας, η συμμετοχή των συναδέλφων και το ελπιδοφόρο της αποτέλεσμα δίνει δύναμη στο σωματείο μας να συνεχίσει αποφασιστικά σε αγωνιστικό δρόμο. Θεωρούμε σημαντική εξέλιξη ότι η παράταξη της Ενωτικής/ΔΑΚΕ με τρεις έδρες, έναντι των πέντε εδρών που είχε στο προηγούμενο Δ.Σ. έχασε την απόλυτη πλειοψηφία που είχε στο Δ.Σ. του Συλλόγου.

Οι συνάδελφοι έδωσαν μήνυμα αντίστασης απέναντι σε όσους επιδιώκουν τη διάλυση των σωματείων, έδωσαν μήνυμα υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου απέναντι στην πολιτική της αξιολόγησης, της διαφοροποίησης και κατηγοριοποίησης και στην κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και της νεολαίας μας.

Στη Γενική Συνέλευση καταψηφίστηκαν τα πεπραγμένα του απερχόμενου Δ.Σ., ενώ ως Ανεξάρτητη Επικοινωνία καταθέσαμε προτάσεις:

  • Για επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής από τη ΔΟΕ
  • Για κήρυξη απεργίας-αποχής από το Σύλλογο Σάμου (τοπικά)
  • Για αποτροπή των εξετάσεων τύπου PISA στην Στ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου (με απεργιακό αγώνα από τη ΔΟΕ)
  • Για ισονομία στο ωράριο των νηπιαγωγών (που αφορά και τα ολιγοθέσια)

Αρνητική εκτιμούμε τη στάση της ΑΣΕ/ΠΑΜΕ και των Αγωνιστικών Κινήσεων που δε συμμετείχαν στις συγκεκριμένες ψηφοφορίες, αλλά ζήτησαν να συζητηθούν σε επόμενη έκτακτη Γ.Σ. Έτσι χάθηκε η ευκαιρία να υπάρχει απόφαση Γ.Σ. για απεργία-αποχή που να δεσμεύει και το επόμενο Δ.Σ., ενώ λόγω της αποχώρησής τους δε συζητήθηκε καν το θέμα του ωραρίου των νηπιαγωγών και οι υπόλοιπες προτάσεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με τη δύναμη των δύο εδρών  που μας εμπιστευθήκατε για το νέο Δ.Σ, θα συνεχίσουμε τον αγώνα, όπως ΠΑΝΤΑ, με συνέπεια, σταθερότητα και πείσμα για:

  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Πλήρη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.
  • Κάλυψη όλων των κενών. Καμία αύξηση ωραρίου.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1.200 ευρώ καθαρά. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Πάλη με όλα τα μέσα ενάντια στην αξιολόγηση Σχολείων και Εκπαιδευτικών! Δημοκρατία και Παιδαγωγική ελευθερία στα σχολεία. Επαναπροκήρυξη της Απεργίας - Αποχής.
  • Λέμε όχι στα νέα εξεταστικά πλέγματα (τράπεζα θεμάτων, Ε.Β.Ε., εξετάσεις PISA σε ΣΤ΄ δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου) και στους νέους φραγμούς στη μόρφωση.
  • Μέτρα προστασίας για ασφαλή λειτουργία των σχολείων (15 μαθητές/ τμήμα, μαζικά τέστ για όλους, επάρκεια καθαριστριών/στών, νοσηλευτές στα σχολεία, μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού στα ΜΜΜ).
  • Όλα τα παιδιά στο σχολείο μέχρι τα 18, χωρίς αποκλεισμούς, ανεξάρτητα από χρώμα, θρήσκευμα, φύλο, εθνικότητα! Όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία.
  • Όχι στην κατάργηση των συλλόγων διδασκόντων και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στα σχολεία.
  • Καθιέρωση ενιαίου 12χρονου σχολείου και δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης που θα χωράει όλη τη γνώση, όλα τα παιδιά, όλους τους εκπαιδευτικούς.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ,

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς:

Δάλλη Μαρία,

ΠΕ70, 1ο Νέου Καρλοβάσου

Κακαγιάννης Αντώνης,

ΠΕ70, δ/ντής Δ.Σ. Πυθαγορείου

Καρανικόλας Νίκος,

ΠΕ70, 1ο Νέου Καρλοβάσου

Μαντζώρος Φώτης,

ΠΕ06, Δ.Σ. Πυθαγορείου

Μελίδου Αναστασία,

ΠΕ70.ΕΑΕ, 1ο Νέου Καρλοβάσου

Παναγιώτου Χρήστος,

ΠΕ60.ΕΑΕ, 1ο Σάμου

Παπαδήμου Δέσποινα,

ΠΕ60, Χώρας

Πόθα Μαρία, Αγγλικών,

ΠΕ06, ΔΙΠΕ Σάμου (μισθοδοσία)

Ευχαριστούμε το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης και όλους/όλες τους/τις συναδέλφους της εφορευτικής επιτροπής για την άψογη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών 

Διαβάστε την πρότασή μας που καταθέσαμε στη Γ.Σ για την αξιολόγηση.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ

Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση είναι αγώνας για το μέλλον του δημόσιου σχολείου. Η αντίθεσή μας στο πλαίσιο που επιχειρείται να εφαρμοστεί είναι καθολική και αμετακίνητη.

Θεωρούμε ότι όλα τα όπλα στη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου, με τη μαζική συμμετοχή της συντριπτικής πλειονότητας των συναδέλφων/συναδελφισσών και των Συλλόγων Διδασκόντων, συμβάλλουν στην επιτυχία του αγώνα μας.

Ο αγώνας για την αποτροπή της αξιολόγησης συνεχίζεται και συμπεριλαμβάνει όλες τις μορφές που θα του επιτρέψουν να συνεχίσει να είναι νικηφόρος.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με:

  • Κάλεσμα στη ΔΟΕ για να επαναπροκηρυχθεί άμεσα απεργία – αποχή από την Ομοσπονδία (χωρίς καμιά υποχώρηση στις αντιδραστικές προϋποθέσεις του ν. Χατζηδάκη), ώστε σε συνδυασμό με τις μέχρι τώρα συλλογικές αποφάσεις των σωματείων και των συλλόγων διδασκόντων (ενιαία κείμενα της ΔΟΕ) να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης.
  • Κήρυξη απεργίας-αποχής από το σύλλογό μας και μέτρα για να υλοποιηθεί.
  • Αποτροπή της εφαρμογής (είτε γενικευμένης είτε «πιλοτικής») των εξετάσεων «τύπου Πίζα» στην ΣΤ’ Δημοτικού που αποτελούν κομβικό σημείο εφαρμογής του πλαισίου της αξιολόγησης με κάλεσμα στη ΔΟΕ για απεργιακή κινητοποίηση και μπλοκάρισμά τους σε συνεννόηση με τους φορείς του γονεϊκού κινήματος (Σύλλογοι και Ενώσεις Γονέων, Ομοσπονδίες και ΑΣΓΜΕ). Πλατιά καμπάνια ενημέρωσης σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

και για το ωράριο των νηπιαγωγών στο:

http://epikoinonia-samou.blogspot.com/2022/02/blog-post_15.html

Επίσης, την πρότασή μας προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου 

για την επιβολή κυρώσεων σε δ/ντές/τριες και προϊστάμενες/νους σε σχολικές μονάδες A/θμιας και B/θμιας Εκπαίδευσης που δεν ανάρτησαν Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου για το έτος 2020-2021, επειδή συμμετείχαν στην απεργία-αποχή που έχουν κηρύξει οι Σύλλογοι Π.Ε. και Δ.Ε. στο: 

http://epikoinonia-samou.blogspot.com/2022/02/blog-post_22.html

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: