Κυριακή 3 Απριλίου 2022

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : 6 Απρίλη, απεργούμε και διαδηλώνουμε!

ΟΤΑΝ η αξιολόγηση, ο ανταγωνισμός, η εμπορευματοποίηση, οι περικοπές, η αυθαιρεσία, η εντατικοποίηση και ο αυταρχισμός είναι η απάντηση του Υπουργείου όποια κι αν είναι η ερώτηση

Τότε ο μόνος δρόμος που μένει, είναι ο δρόμος του αγώνα!

6 Απρίλη, απεργούμε και διαδηλώνουμε!

Η σκιά του πολέμου στην Ουκρανία σκεπάζει τον πλανήτη και απειλεί όλους τους λαούς με νέες θυσίες, αίμα και φτώχεια. Πέρα από τον κίνδυνο ευρύτερης ανάφλεξης και στην περιοχή μας, αντιμετωπίζουμε νέα φτωχοποίηση, με το φόβητρο του πολέμου να συνεχίζει την καταλήστευση του εισοδήματος μας. Οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης, ιδίως στα τρόφιμα και τα καύσιμα (πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο)

έχουν απογειωθεί, ενώ ασήκωτο έχει γίνει το κόστος ακόμα και για τη μετακίνηση στη δουλειά.

ü Ο λογαριασμός της ΔΕΗ κοντεύει να είναι μεγαλύτερος από το 15νθήμερο

ü Ο εφιάλτης της αντλίας βενζίνης και της απογείωσης των τιμών των καυσίμων στοιχειώνει την καθημερινότητά μας, ενώ ο μισθός τελειώνει πριν από τον μήνα

ü Η κυβέρνηση επιτίθεται με σφοδρότητα στο δικαίωμα στην απεργία, στη συλλογική δράση, στη συνδικαλιστική οργάνωση, φοβούμενη την οργανωμένη αντίδραση του λαού

ü Η ανεργία, η ευέλικτη εργασία και η ανασφάλεια χτυπάνε τη νεολαία, και ειδικότερα τον κλάδο μας, με την χρόνια αδιοριστία και την περιπλάνηση με μια βαλίτσα στο χέρι τα πιο παραγωγικά χρόνια της ζωής των νέων συναδέλφων μας

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ

Στις 6 Απρίλη κλείνουμε τα σχολεία και κατεβαίνουμε στους δρόμους!

· Για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο και την άμεση ειρήνευση στην περιοχή

· Για αυξήσεις σε μισθούς/συντάξεις/δαπάνες για υγεία-παιδεία, για μόνιμους μαζικούς διορισμούς, για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

· Για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση, ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές και την αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Στην πιο κρίσιμη για τα μισθολογικά, δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μεταπολιτευτική περίοδο, κατά την οποία ο ελληνικός λαός αναμετριέται με τις ολέθριες συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης και να πέφτει βαριά πάνω στους λαούς της Ευρώπης και η σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, δεν δικαιούμαστε να κηρύξουμε υποχώρηση και απεργιακή σιγή.

· Ο πληθωρισμός έχει σημειώσει ρεκόρ 25ετίας! Με πυρήνα τις εξωφρενικές αυξήσεις στην ενέργεια (η Ελλάδα έχει το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη), ένα σαρωτικό κύμα ανατιμήσεων εξαπλώνεται στα βασικά είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης, που δίνει τη χαριστική βολή στο εισόδημα των εργαζομένων. Πάνω από το 1/3 της ελληνικής κοινωνίας ζει σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, τη στιγμή που τα προνόμια και τα κέρδη της ολιγαρχίας απογειώνονται.

· Σε αυτό το τοπίο, ο Νόμος Χατζηδάκη, με τις σαρωτικές αντιδραστικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και τη συνδικαλιστική δράση, επιδιώκει να χειραγωγήσει και να υποτάξει το συνδικαλιστικό κίνημα και να καταργήσει τη διαδήλωση και την απεργία. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με άλλοθι και εργαλείο την πανδημία, κλιμάκωσε την επιθετική αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων 12 τουλάχιστον χρόνων, ψηφίζοντας εκατοντάδες αντιδραστικές διατάξεις και νόμους, σε συνθήκες λοκ-ντάουν, απαγορεύσεων, ακραίου εκφοβισμού και σκληρών περιοριστικών μέτρων. Οι θριαμβολογίες των «αρίστων» και ειδημόνων τεχνοκρατών για τις μεγάλες «επιτυχίες» της στο μέτωπο της οικονομίας ξεθωριάζουν, παρά τη στήριξη των ΜΜΕ.

Όμως αυτοί που βυθίζουν το λαό σε μεγαλύτερη δυστυχία, φτώχεια και εξαθλίωση, αυτοί που επιστρατεύουν εναντίον του τη βία και την καταστολή, αυτοί που υποθηκεύουν το μέλλον του, θα εισπράξουν τη λαϊκή οργή και αποδοκιμασία, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Πρόκειται για μια αναπόφευκτη εξέλιξη και προς αυτήν την κατεύθυνση οφείλουμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

  • Καλούμε τη ΔΟΕ και όλες τις Ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συμβάλουν με κάθε τρόπο, ώστε να δώσουμε τη μάχη της συνολικής απόρριψης του ν. Χατζηδάκη.
  • Να παλέψουμε ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο, με τη  συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ, με την αποστολή όπλων, με τη χρησιμοποίηση των βάσεων που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος. Οι ηττημένοι θα είναι οι λαοί αυτών των περιοχών που πληρώνουν με αίμα, καταστροφή και προσφυγιά ενώ δυναμώνει η απειλή της επέκτασης του πολέμου, της επισιτιστικής κρίσης και φτωχοποίησης για όλους τους λαούς.
  • Καταγγέλλουμε την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας, τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ, την τυχοδιωκτική εμπλοκή της χώρας μας! Να σταματήσει ο πόλεμος τώρα!
  • Να παλέψουμε ενάντια στις ιδιαίτερα αρνητικές εξελίξεις που δρομολογούνται σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, (τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ, εξετάσεις PISA, κλπ).
  • Να κηρύξει η ΔΟΕ νέα ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, προστατεύοντας το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς από την κατηγοριοποίηση και έμμεση ιδιωτικοποίησή του.
  • Να διεκδικήσουμε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, με επαναφορά 13ου - 14ου μισθού
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά - Καμιά αποδοχή των τρίμηνων συμβάσεων - Εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών - Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Να καταργηθεί ο ν. Γαβρόγλου

ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Ø συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία της 6ης Απρίλη όχι ως μια ακόμη συμβολική διαμαρτυρία αλλά ως αφετηρία ενός νέου κύκλου αγώνων για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Ø υπογράφουμε μαζικά το κείμενο των Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ για αυξήσεις στους μισθούς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα:

https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/ellenike_kubernese_aukseseis_stous_misthous_tora_upographoume_mazika_gia_misthous_kai_suntakseis_aksioprepeias_1/

Ø Συνεχίζουμε τον νικηφόρο αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Με την πρωτοβουλία ενός ευρύτατου συντονισμού Συλλόγων ΠΕ – ΕΛΜΕ για την ακύρωση του διαγωνισμού της «ελληνικής PISA».

Ο αγώνας για τους μισθούς/συντάξεις και τη ζωή μας δεν μπορεί να πάρει άλλη αναβολή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: