Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

Επικοινωνία - islandofsamosΤη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου,  πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου με το Δήμαρχο του Δήμου της Ανατολικής Σάμου για να ενημερωθούμε για τα χρονοδιαγράμματα των επισκευών των σχολικών μονάδων μετά τον καταστροφικό σεισμό του Οκτώβρη και ποιες από τις σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν από το Σεπτέμβρη.

Παρόντες στη συνάντηση, εκτός του Δημάρχου, ήταν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, ο πρόεδρος της ΔΕΠ και η Δ/ντρια Τεχνικών υπηρεσιών.

Η Δ/ντρια Τεχνικών υπηρεσιών ανέφερε τα εξής:

1. Υπήρξαν 35 σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης οι οποίες, ανάλογα με τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν μετά το σεισμό, χωρίστηκαν σε έξι κατηγορίες: 

· Α κατηγορία (12), Β (7), Γ(4), Δ (4), Ε(1) και 7 σχολικές μονάδες μεικτές (Α, Β) με διαφορετικό βαθμό προβλημάτων. Η  Ε κατηγορία είναι η μεγαλύτερη σε προβλήματα.

2. Έχουν αποδοθεί το 50% των χρημάτων για αποκατάσταση των σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένα:

ü 480.000 ευρώ για αποκατάσταση των σχολικών μονάδων (Α και Β). Για την Α/θμια Εκπ/ση τα νηπιαγωγεία της Σάμου, του Αγίου Κων/νου, Χώρας, Ηραίου, Μυτιληνιών, Ειδικό, και τα Δημοτικά σχολεία Αγίου Κων/νου και 1ο Σάμου.

ü 389.000 ευρώ για μελέτες Γ, Δ, και Ε.

ü 367.000 ευρώ για τα σχολεία κατηγορίας (Γ) : 3ο Σάμου, Παγώνδα, Μυτιληνιών και Κοκκαρίου

ü 450.000 ευρώ για μεταστέγαση και διαμόρφωση αύλειων χώρων των σχολικών μονάδων: Βαθέος, Πυθαγορείου, Χώρας και Κοκκαρίου.

ü 110.000 ευρώ για αντικατάσταση των κουφωμάτων στο 1ο Δ.Σ. Σάμου.

3. Όλες οι σχολικές μονάδες που λειτουργούν έχουν βεβαίωση επάρκειας του μελετητή.

4. Από τη ΣΑΤΑ σχολείων θα διατεθεί το ποσόν των 50.000 ευρώ για ηλεκτρολογικό έλεγχο και αντικατάσταση των πινάκων κα 110.000 ευρώ για μελέτες πυρασφάλειας για όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου.

5. Όσον αφορά τις δημοπρατήσεις:

ü Για το Δ.Σ. Κοκκαρίου δημοπρατήθηκε με το ποσόν των 256.000 ευρώ και μέσα σε 6 μήνες ο ανάδοχος πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο, σύμφωνα με τη σύμβασή του.

ü Για το Δ.Σ. Παλαιοκάστρου θα δημοπρατηθεί με το ποσόν των 185.000 ευρώ και μέσα σε 6 μήνες ο ανάδοχος, αφού υπογράψει τη σύμβαση, πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο.

ü Για το Δ.Σ. Βαθέος έχει εγκριθεί η μελέτη με το ποσόν των 1.060.000, αλλά εκκρεμεί η χρηματοδότηση

ü Για τα Δ.Σ. Πυθαγορείου και  Χώρας αναμένονται, εντός του μήνα, η παράδοση των μελετών και θα αιτηθεί η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των έργων.

Όσον αφορά:

  • το Δ.Σ. Παγώνδα ο παλαιός δρόμος που οδηγεί στο σχολείο, πέρα από τη χρηματοδότηση, δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά σε Περιφέρεια και Δασική υπηρεσία. Όσον αφορά το νέο δρόμο που ανοίχτηκε θα συζητηθεί στο Δ.Σ του Δήμου την Τετάρτη 13/04.
  • Τα Δ.Σ. Βαθέος, Πυθαγορείου και Χώρας που λειτουργούν σε κοντέινερ οι όποιες ζημιές που δημιουργούνται υπεύθυνη είναι η ΚΤΥΠ.

Τέλος μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν σχέδια για διαμόρφωση των αύλειων χώρων των νηπιαγωγείων και των σχολείων στη Σάμο και όταν ετοιμασθούν θα μας ενημερώσουν.

Μετά τη συνάντηση το Δ.Σ. απαιτεί:

  1. Το Υπουργείο παιδείας και Εσωτερικών να μεριμνήσουν αρμοδίως για την άμεση χρηματοδότηση των σχολείων, ώστε να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες.
  2. Να διευκρινισθεί το θέμα του δρόμου που οδηγεί στη σχολική μονάδα του Παγώνδα από την περιφέρεια, Δήμο και Δασική υπηρεσία και να διατεθεί και η αντίστοιχη χρηματοδότηση, ώστε να εξασφαλισθεί η ομαλή προσέλευση και αναχώρηση των μαθητών με ασφάλεια από και προς το σχολείο.

Για το  Διοικητικό Συμβούλιο

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                  ΜΑΡΟΥΠΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: