Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Ενημερωτικό για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών και την παράσταση στη ΔΙΠΕ Σάμου

Υπηρεσίες – Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου

Μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων από το Υπουργείο Παιδείας, το ΠΥΣΠΕ Σάμου θα συνεδριάσει για να γνωστοποιήσει τα οργανικά κενά στη Σάμο, Ικαρία και Φούρνους. Δυστυχώς και οι διαδικασίες αυτές θα γίνουν  χωρίς την παρουσία αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, αλλά μόνο με διορισμένα μέλη σε δοτά Υπηρεσιακά Συμβούλια, σε άλλη μια αντιδημοκρατική εκτροπή της κ. Κεραμέως και της Κυβέρνησης της ΝΔ.

Η παρουσία όμως των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών όλα αυτά τα χρόνια ήταν αυτή που εξασφάλιζε την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια σε αυτές τις διαδικασίες.

v ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ – ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ: Στην παράσταση που έκανε το Δ.Σ. την Παρασκευή (01/04), η Δ/ντρια Εκπαίδευσης, μετά από ερώτησή μας για τον αν θα δοθούν όλα τα οργανικά κενά, δεσμεύτηκε ότι θα ανακοινώσει ΟΛΑ τα οργανικά κενά και ακολούθως οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι βρίσκονται στη διάθεση ή έχουν έρθει με ..

μετάθεση από άλλα ΠΥΣΠΕ ή έχουν ζητήσει βελτίωση θέσης ή οριστική τοποθέτηση θα μπορέσουν να υποβάλουν στη δήλωσή τους τις σχολικές μονάδες που επιθυμούν να τοποθετηθούν. Επίσης συμπλήρωσε ότι θα υπάρχει υποσημείωση σε κάποια σχολεία που μπορεί να διαπιστωθεί υπεραριθμία μετά τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.

Η δική μας πρόταση είναι πάντως οι συνάδελφοι να δηλώσουν όλες τις σχολικές μονάδες που επιθυμούν, πέρα από τα υφιστάμενα οργανικά κενά, επειδή κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων ενδεχομένως να προκύψουν και άλλα, σε σχολεία που θα τους ενδιέφεραν.

Στους συνημμένους συνδέσμους μπορείτε να δείτε τον πίνακα με τα μόρια των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών που έχουν ζητήσει οριστική τοποθέτηση ή βελτίωση θέσης για την Α΄ Σάμου, για τη τη Β’ και Γ’ Σάμου και για όσους έχουν έρθει με μετάθεση από άλλα ΠΥΣΠΕ .

Τα υπόλοιπα θέματα της συνάντησης του Δ.Σ. του Συλλόγου με τη Δ/ντρια εκπαίδευσης:

v ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: Θέση μας είναι ότι πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων για τη στελέχωση της ΔΙΠΕ Σάμου. Το διοικητικό έργο πρέπει να γίνει, όχι όμως εις βάρος των σχολείων και αποψιλώνοντάς τα από πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό.

v ΑΔΕΙΕΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ: Η Δ/ντρια Εκπ/σης δήλωσε ότι εφόσον χορηγηθεί άδεια ανατροφής αναδρομικά, μετά από δικαστική δικαίωση κάποιας/κάποιου συναδέλφου, τότε θα επανεξετάσει και η ίδια τη στάση της (σημ. εκκρεμεί το κείμενο της νομικής συμβούλου της ΑΔΕΔΥ για την ένσταση/αίτηση θεραπείας)

v ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΠΕ06-ΑΓΓΛΙΚΉΣ, εκφράστηκε από τη Δ/ντρια Εκπ/σης πρόταση διόρθωσης του ωραρίου της, την οποία παραμένει να αποδεχτεί η ίδια.

v ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ της Ικαρίας που απειλούνται με κυρώσεις, επειδή συμμετείχαν σε νόμιμη απεργία-αποχή του Συλλόγου τους, η Δ/ντρια της ΔΙΠΕ δεσμεύτηκε ότι έγκαιρα θα ενημερώσει το Σύλλογο για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ. Για εκείνη τη μέρα θυμίζουμε ότι το ΔΣ έχει κηρύξει ομόφωνα στάση εργασίας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Αντώνης Κακαγιάννης, π. αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου, 6944271826

Μαρία Δάλλη, π. αναπληρώτρια αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου, 6974476651

Δεν υπάρχουν σχόλια: