Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Για τη νέα απόπειρα τρομοκράτησης από το ΥΠΑΙΘ & 3ωρες στάσεις εργασίας

Για τη νέα απόπειρα τρομοκράτησης από το ΥΠΑΙΘ & 3ωρες στάσεις εργασίαςΓια «εγκύκλιο – μνημείο αυθαιρεσίας και αυταρχισμού» κάνει λόγο σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΛΜΕ, η οποία καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι επιχειρεί για μία ακόμα φορά να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς, απειλώντας με ποινές όσους/ες εκπαιδευτικούς δεν αξιολογηθούν αναφέροντας δήθεν πειθαρχικά παραπτώματα και συνέπειες.

«Επισημαίνουμε ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητεί! Οι υφιστάμενες νομολογίες διευκρινίζουν ξεκάθαρα ότι η συμμετοχή σε νόμιμη απεργία σε καμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί πειθαρχικό παράπτωμα και να επισύρει οποιαδήποτε ποινή» αναφέρει η Ομοσπονδία, ενώ προκήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας στις 16 και 17 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Για τη νέα απόπειρα τρομοκράτησης από το ΥΠΑΙΘ

Με μία εγκύκλιο – μνημείο αυθαιρεσίας και αυταρχισμού, την οποία υπογράφει ο Γεν. Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ, το υπουργείο επιχειρεί για μία ακόμα φορά να τρομοκρατήσει τους/τις εκπαιδευτικούς. Απειλεί με ποινές όσους/ες εκπαιδευτικούς δεν αξιολογηθούν αναφέροντας δήθεν πειθαρχικά παραπτώματα και συνέπειες.

Είναι προφανές ότι το υπουργείο γνωρίζει ότι βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπο με την ομόφωνη αντίθεση του κλάδου στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του και ειδικά στην ατομική αξιολόγηση. Αντί να προβεί σε διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, για άλλη μία φορά τρομοκρατεί και προσπαθεί να επιβληθεί με αυταρχισμό και «κούφιες» απειλές περί πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Ο φόβος του υπουργείου για την συσπείρωση των εκπαιδευτικών και το μεγάλο αγώνα που δίνουν είναι προφανής!

Επισημαίνουμε ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητεί! Οι υφιστάμενες νομολογίες διευκρινίζουν ξεκάθαρα ότι η συμμετοχή σε νόμιμη απεργία σε καμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί πειθαρχικό παράπτωμα και να επισύρει οποιαδήποτε ποινή.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν τρομοκρατείται!

Η αποφασιστικότητα, η μαχητικότητα και η μαζικότητα των κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ θα είναι η απάντηση του κλάδου!

Ο.Λ.Μ.Ε.    

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 16/2 ΚΑΙ 17/2

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ (11-02-23), προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας για τη Πέμπτη 16/2 και την Παρασκευή 17/2 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: