Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ της Τρίτης 28-02-23 με τους ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ - Η συνάντησή τους με το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ανεξάρτητη Επικοινωνία Δασκάλων & Νηπιαγωγών ΣάμουΤη Δευτέρα 20/2 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση-παρέμβαση του Δ.Σ. του Συλλόγου με τους δύο συμβούλους ΠΕ70 και ΠΕ60 του Νομού Σάμου.

Από τη πλευρά μας διατυπώσαμε τις ψηφισμένες θέσεις του Συλλόγου και της ΔΟΕ και ζητήσαμε τη συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή για να απέχουν από τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης.

Τονίσαμε ότι η αξιολόγηση κατηγοροποιεί τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς/μαθητές του κάθε σχολείου. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία καλή αξιολόγηση, καθώς αυτή έχει συγκεκριμένες στοχεύσεις που βάλλουν κατά του δημόσιου σχολείου και θα έχουν ως αποτέλεσμα την κατηγοριοποίηση της κάθε σχολικής μονάδας εις βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Σταθήκαμε, επίσης, στο γεγονός της τρομοκράτησης και του εκβιασμού των νεοδιόριστων που απειλούνται με μη μονιμοποίηση αν δεν αξιολογηθούν, αλλά και στο ότι η πάλη κατά της αξιολόγησης βρίσκει τους εκπαιδευτικούς ενωμένους και με συντριπτικά ποσοστά υπέρ της συμμετοχής στον αγώνα.

Απ’ τη μεριά τους και οι δύο σύμβουλοι δε φάνηκαν πρόθυμοι να συμμετάσχουν στην Απεργία - Αποχή και να απέχουν από τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης.

Μάλιστα ανέφεραν ότι:

1. Θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη με τους/τις νεοδιόριστους

2. Θα εκπροσωπούν πλέον και τους σχολικούς συμβούλους της ειδικής Αγωγής

Γνωρίζουμε το ρόλο που καλούνται οι σύμβουλοι να παίξουν την περίοδο αυτή. Θεωρούμε ότι πρέπει να μη δεχτούν να συμμετέχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης που αυτόματα τους μετατρέπει σε εργαλεία χτυπήματος των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων και ανοίγει διάπλατα το δρόμο για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Τους καλούμε έστω και την ύστατη ώρα να υπογράψουν την Απεργία – Αποχή και να ακολουθήσουν τις αποφάσεις του κλάδου, βρισκόμενοι έτσι πραγματικά στο πλευρό εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών.

Καλούμε όλους τους/τις νεοδιόριστους:

· να μη συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη των σχολικών συμβούλων την Τρίτη 28-02-23 καλυπτόμενοι με την Απεργία-Αποχή.

· να συμμετάσχουν στις ενημερωτικές συναντήσεις του Δ.Σ. την Πέμπτη 02/03 στο Βαθύ (1ο Δ.Σ. Σάμου) και την Παρασκευή 03/03 στο Καρλόβασι (Πορφυριάδα) στις 18:00. Το κάλεσμα βέβαια ισχύει και για όλους τους συναδέλφους.

Καλούμε όλους τους/τις συναδέλφους στην έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 07/03 - 17.30 ΣΤΟ 1ο Δ.Σ. ΣΑΜΟΥ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ! ΣΤΑΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: