Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Σύλλογος Δ/Ν Σάμου: Επικαιροποίηση απόφασης για την τηλεκπαίδευση για τη νέα κακοκαιρία 6-7/2/2023

Κλειστά σχολεία: Πώς θα ανοίξουν - Τι είπε η Κεραμέως για webex και  τηλεκπαίδευση | ΈθνοςΤο Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί όλους τους συναδέλφους να μη πάρουν μέρος στην παρωδία της τηλεκπαίδευσης και για την όποια παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων, απειλή και διοικητική αυθαιρεσία απευθυνόμαστε άμεσα στο σωματείο μας.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν αποδείξει ότι στέκονται δίπλα στους μαθητές και στις οικογένειές τους, παρά την ανύπαρκτη ουσιαστικά στήριξη της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ.

Λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας οι Δήμοι της Σάμου αποφάσισαν την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων για Δευτέρα 6/2 και Τρίτη7/2. Η ΔΙ.Π.Ε. Σάμου καλεί και πάλι τα μαθήματα να γίνουν με τηλεκπαίδευση webex. Δίνονται μάλιστα «οδηγίες» για προετοιμασία της τηλεκπαίδευσης από σήμερα, Κυριακή 5/2, για να... μην υπάρχουν προβλήματα αύριο.

Όλοι έχουν διαπιστώσει και το υπουργείο παραδεχτεί ότι η τηλεκπαίδευση δεν αποτελεί κανονική εκπαίδευση. Είναι υποκριτικό να λένε ειδικά το υπουργείο και η κυβέρνηση ότι πρέπει να αναπληρώνονται τα μαθήματα μιας μέρας, απ’ τη ..

στιγμή που αδιαφορούν πραγματικά για χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων μέχρι και σήμερα, λόγω των πολύ μειωμένων σε σχέση με τις ανάγκες, προσλήψεων εκπαιδευτικών. Η χρήση της «τηλεκπαίδευσης» δια πάσα νόσο δεν μπορεί να κρύψει την αναλγησία του κρατικού μηχανισμού, την απουσία ουσιαστικής προετοιμασίας προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι απέναντι στα φυσικά φαινόμενα.

Οφείλουμε να τονίσουμεότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος μέσα στο Σ/Κ, εκτός ωραρίου και από το σπίτι του, να δοκιμάσει καμία πλατφόρμα και να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Κανείς δεν υποχρεούται να διαθέτει τον προσωπικό του χώρο, τον εξοπλισμό και τη σύνδεσή του στο και να λέει ότι κάνει κανονικό μάθημα σε παιδιά, που, επίσης, ένα μεγάλο μέρος τους δεν διαθέτει καν υπολογιστή στο σπίτι.

Κανένας συνάδελφος, επίσης, δεν υποχρεούται να πάει στο σχολείο του όταν αυτό είναι κλειστό εξαιτίας της κακοκαιρίας, καθώς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά του. Στην περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, θεωρούμε αδιανόητο να επιβάλλεται η εφαρμογή τηλεκπαίδευσης. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ισχύουν για όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, και πρωτίστως ενδιαφέρει η ασφάλειά τους, αλλά και σε κάθε περίπτωση, οποιουδήποτε έκτακτου γεγονότος προέχει η ασφαλής πρόσβαση στους χώρους εργασίας των εκπαιδευτικών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη πάρουν μέρος στην παρωδία της τηλεκπαίδευσης και γιατηνόποια παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων, απειλή και διοικητική αυθαιρεσία απευθυνόμαστε άμεσα στο σωματείο μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Αρχοντούλης Ιωάννης

Ο Γραμματέας

Μαρούπας Ευάγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια: