Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π.Ε.& Δ.Ε.: ΔΙΚΑΙΩΣΗ των Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών του 2020! - Ακυρώθηκε Απόφαση ανάκλησης μονιμοποιήσεων

Ο αγώνας έφερε την πρώτη νίκη!

Οι εκβιασμοί του ΥΠΑΙΘΑ κατέρρευσαν. Ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων τώρα!

Η αξιολόγηση δε θα περάσει!

Τεράστιες ευθύνες των διευθυντών εκπαίδευσης που ανακάλεσαν τις μονιμοποιήσεις ή δεν προχώρησαν καν σε αυτές, υπακούοντας στις παράνομες προφορικές εντολές του ΓΓ και του ΥΠΑΙΘΑ

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του διοικητικού εφετείου που δικαιώνει την προσφυγή των ΣΕΠΕ και της ΔΟΕ για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων. Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα του αγώνα του εκπαιδευτικού κινήματος, χιλιάδων νεοδιόριστων σε όλη τη χώρα, που δεν υποτάχτηκαν στους εκβιασμούς και τις απειλές του υπουργείου, της Κεραμέως και του Πιερρακάκη, του Κόπτση και του Κατσαρού αλλά συνέχισαν αποφασιστικά και μαχητικά τον αγώνα.

Η απόφαση του διοικητικού εφετείου τους δικαιώνει! Αν είχαν υποταχτεί στις σειρήνες του φόβου και των απειλών, σήμερα αυτή η απόφαση δεν θα είχε αξία. Αντίθετα, η αξία της βασίζεται στους χιλιάδες που υπέγραφαν Απεργία Αποχή κάθε φορά που γινόταν επαναπροκήρυξη, στους δεκάδες χιλιάδες που γέμισαν τις αίθουσες των Γενικών Συνελεύσεων κι επέβαλαν τη συνέχιση του αγώνα με την επαναπροκήρυξη από τα πρωτοβάθμια σωματεία και από την ολομέλεια..

προέδρων της ΔΟΕ, και τη συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ, στις/στους χιλιάδες που αντιστάθηκαν στις απειλητικές εγκυκλίους του Κατσαρού και κρατούν ως τα τώρα ενεργό το μέτωπο της αντίστασης και του αγώνα! 

Από το σκεπτικό της απόφασης γίνεται καθαρό ότι:

Α. Όλοι/Όλες οι διευθυντές/ντριες εκπαίδευσης είχαν διοικητική υποχρέωση να μονιμοποιήσουν τον Αύγουστο του 2022 και πάντως εντός του διμήνου τις/τους νεοδιόριστες/ους του 2020

Β. Είναι άκυρη η ανάκληση των μονιμοποιήσεων στην οποία προχώρησαν διευθυντές/ντριες εκπαίδευσης οι οποίοι είχαν κάνει τις μονιμοποίησεις ως όφειλαν.

Γ. Στην πραγματικότητα η απόφαση αυτή συμπαρασύρει και τους νεοδιόριστους του 2021 και 2022 γιατί:

1. οι νεοδιόριστοι/ες του 2021 έπρεπε να έχουν μονιμοποιηθεί ακώλυτα τον Αύγουστο του 2023, περίοδο κατά την οποία δεν είχαν καν εκδοθεί οι εγκύκλιοι για όλα τα στάδια της αξιολόγησης

2. Οι νεοδιόριστοι/ες του 2022 πρέπει να μονιμοποιηθούν ακώλυτα τον Αύγουστο του 2024, γιατί το στάδιο Β και οι ενστάσεις δεν θα μπορούσαν αντικειμενικά να ολοκληρωθούν μια και εκδόθηκαν τέλη Μαρτίου αυτής της χρονιάς.

Οι ευθύνες των διευθυντών εκπαίδευσης που ανακάλεσαν τις μονιμοποιήσεις ή δεν προχώρησαν καν σε αυτές, υπακούοντας στις παράνομες προφορικές εντολές του ΓΓ και του ΥΠΑΙΘΑ είναι τεράστιες και οι ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ καθώς και τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ πρέπει να διερευνήσουν πώς θα κινηθούν νομικά και εναντίων του ΥΠΑΙΘΑ και εναντίων των διοικητικών υπευθύνων. Πολύ δε περισσότερο, που έχουμε σωρεία παράνομων εντολών που τις εφαρμόζουν με περισσή υπακοή. 

Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

Ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων

Να συνεδριάσουν όλα τα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ και να μονιμοποιήσουν ΟΛΕΣ/ΟΛΟΥΣ τους νεοδιόριστους του 2020, του 2021 και του 2023 ΤΩΡΑ!

Να γίνουν από ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ  και τη ΔΟΕ/ΟΛΜΕ όλες οι αναγκαίες νομικές ενέργειες για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων του 2020, 2021, 2022 όλης της χώρας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση αταλάντευτα! Υπογράφουμε όλες όλοι Απεργία Αποχή!

Μέχρι τη Νίκη!

Αριθμός απόφασης: 1510/2024
ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Η ́

ΑΚΥΡΩΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στις 17 Απριλίου 2024 με την εξής σύνθεση: …..

γ ι α να δικάσει την με αριθμό καταχώρησης ΑΚ 877/29-5-2023 αίτηση ακύρωσης……

 Ήδη, με την κρινόμενη αίτηση, οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί ζητούν την ακύρωση της προσβαλλόμενης απόφασης, ισχυριζόμενοι, μεταξύ άλλων, ότι έχει εκδοθεί κατ’ εσφαλμένη εφαρμογή νόμου, καθώς, εν προκειμένω ,λόγω έλλειψης ,κατά τον κρίσιμο χρόνο, Υπουργικής Απόφασης περί καθορισμού του τρόπου αξιολόγησης των δοκίμων εκπαιδευτικών, εφαρμοστέες ήταν οι διατάξεις του άρθρου 40 παρ. 3 του ν. 3528/2007 περί αυτοδίκαιης μονιμοποίησης αυτών (δοκίμων), με τη συμπλήρωση διετούς ευδόκιμης δοκιμαστικής υπηρεσίας, όπως ορθώς κρίθηκε με την ανακληθείσα απόφαση. Από την πλευρά του, ο καθ’ ου, με την από 13-12-2023 έκθεση απόψεων, ισχυρίζεται ότι οι διατάξεις του άρθρου 78 του ν. 4823/2021, οι οποίες ίσχυαν ήδη από τον χρόνο δημοσίευσής του (3-8-2021), προβλέπουν ρητώς ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών προηγείται της μονιμοποίησής τους.

9. Επειδή, εν όψει των διατάξεων που παρατέθηκαν και ερμηνεύτηκαν σχετικώς με τη διαδικασία αξιολόγησης, ως προϋπόθεσης για την μονιμοποίηση των δοκίμων εκπαιδευτικών που έχουν συμπληρώσει διετή δοκιμαστική περίοδο, μη νομίμως ανακλήθηκε, με έρεισμα τις διατάξεις του άρθρου 78 παρ. 3 του ν. 4823/2021, η Φ .10.1./1752/5-4-2023 απόφαση της Διευθύντριας Δ.ΠΕ. Δυτικής Αττικής περί μονιμοποίησης των αιτούντων, λόγω συμπλήρωσης διετούς πραγματικής ευδόκιμης υπηρεσίας, κατά (συμπληρωματική) εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 40 παρ. 3 του ν. 3528/2007, δεδομένου ότι, κατά το χρόνο λήξης της διετούς δοκιμαστικής περιόδου από τον διορισμό των εν λόγω εκπαιδευτικών, καθώς και κατά τον χρόνο έκδοσης της ανακληθείσας απόφασης, δεν ήταν εφικτή η διενέργεια της αξιολόγησης αυτών, ελλείψει του απαιτούμενου ρυθμιστικού πλαισίου, πρέπει, συνεπώς, να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη ανακλητική απόφαση, κατ’ αποδοχή του σχετικού ισχυρισμού των αιτούντων, καθισταμένης ούτω αλυσιτελούς της εξέτασης των λοιπών λόγων ακύρωσης που παρατίθενται στο δικόγραφο.

10. Επειδή, εν όψει όλων των ανωτέρω, πρέπει η κρινόμενη αίτηση να γίνει δεκτή και να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη απόφαση της Διευθύντριας Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής. Εξάλλου, πρέπει να αποδοθεί στους αιτούντες το καταβληθέν παράβολο και να επιδικαστεί σε βάρος του καθ’ ου η δικαστική δαπάνη των ανωτέρω, το ύψος της οποίας καθορίζεται στο ποσό των 576 ευρώ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Δέχεται την αίτηση ακύρωσης .

Ακυρώνει την Φ .10.1 /1752/6-4-2023 απόφαση της Διευθύντριας της Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής .

Δεν υπάρχουν σχόλια: