Προφανώς οι δύο συνάδελφοι Διευθυντές καλούνται να απολογηθούν και αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της καθαίρεσης επειδή- συμμετέχοντες στη απεργία/αποχή του κλάδου-δεν προχώρησαν σε αξιολόγηση καθηγητών. Ο στόχος ξεκάθαρος: Να παρεμποδιστεί η συνδικαλιστική δράση και εκβιαστικά οι εκπαιδευτικοί να συρθούν στην αντιδραστική αξιολόγηση- κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του δωρεάν δημόσιου σχολείου.
Το υπουργείο γνωρίζει πολύ καλά ότι η συμμετοχή στην απεργία είναι συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων και θα πρέπει να διασφαλίζεται. Αντί αυτού, με το νόμο 4823 συνέδεσε τη μονιμοποίηση των δοκίμων εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση, αν και ρητά αναφέρεται στο Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα ότι οι δόκιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι αυτόματα μονιμοποιούνται στη διετία. Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι: Οι δύο συγκεκριμένοι Διευθυντές είναι οι μόνοι από την Αχαΐα και από όλη την χώρα που απειλούνται με καθαίρεση.
Δεν γνωρίζει η Δ/ντρια Δ.Ε. Αχαΐας πως η νόμιμη συνδικαλιστική δράση ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να εμποδίζεται; Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, τα Διοικητικά όργανα, τα οποία τυχόν ήθελαν επιχειρήσουν να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες από το άρθρο 56 του ν.4823/2021 συνέπειες, εις βάρος απεργών υπαλλήλων, υπέχουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, ιδίως δε για παράβαση καθήκοντος, αφού κατά την άσκηση των καθηκόντων τους επιχειρούν να εμποδίσουν την άσκηση ενός νομίμου δικαιώματος και την ίδια στιγμή, παραβιάζουν τις, από το άρθρο 22 του Συντάγματος και από το άρθρο 23 παρ.1 σε συνδυασμό προς το άρθρο 14 παρ.2 του ν.1264/1982 απορρέουσες υποχρεώσεις τους.
Καλούμε τη Δ/ντρια και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου επιλογής να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη δίωξης ή καθαίρεσης των συναδέλφων και να προστατεύσουν το δικαίωμα στην απεργία και το ήρεμο κλίμα στα σχολεία.
ΤΟ ΔΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου