Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Σιγά… το Δ.Σ. κοιμάται! (1)

Ήδη από την Πέμπτη, 25/11, σας είχαμε ενημερώσει για το Δ.Σ. που θα γινόταν την ίδια μέρα τελικά στο Βαθύ, μετά την «αυτοκρατορική» παρέμβαση της προέδρου του Συλλόγου, που παρ΄ όλο που η ίδια βρισκόταν εκτός Σάμου, παρενέβη στην συμφωνημένη από τα υπόλοιπα 6 μέλη μετακίνηση της συνεδρίασης στο Καρλόβασι και επιβάλλοντας εκ νέου το Βαθύ ως τοποθεσία της συνεδρίασης.
Να πούμε εδώ ότι τα ζητήματα που εγείρονται είναι πολλά και καθόλου κολακευτικά για την πρόεδρο του Συλλόγου και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία:
1.    από τη στιγμή που η ίδια απουσιάζει, αυτόματα τα καθήκοντά της αναλαμβάνει πλήρως ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, στον οποίο απευθυνθήκαμε για τη μεταφορά της συνεδρίασης, αλλά εκείνη παρέκαμψε και τον αντιπρόεδρο και επέβαλε τελικά τη γνώμη της στα άλλα μέλη
2.    απέκρυψε σκόπιμα την απουσία της, θέλοντας να παίξει ρόλο (από)ρυθμιστικού παράγοντα στις διαδικασίες του υπόλοιπου Δ.Σ.
3.    το Καρλόβασι είχε συμφωνηθεί ως τόπος κοινά αποδεκτός και από τα 6 παρόντα μέλη του Συμβουλίου, λόγω κωλύματος 2 συναδέλφων-μελών να μεταφερθούν στο Βαθύ τη συγκεκριμένη ημέρα και που καλό θα ήταν να παρευρίσκονται, αντί του να γίνει το Δ.Σ. με 2 μόνο παρατάξεις
4.    αγνόησε επιδεικτικά το κώλυμα που προαναφέρθηκε με κίνδυνο να μην υπάρξει επαρκής εκπροσώπηση και το Δ.Σ. να αναβληθεί (όπερ και εγένετο, προκαλώντας άσκοπη ταλαιπωρία στα μέλη που παρευρέθηκαν).
Έτσι λοιπόν ορίστηκε επιτόπου εκ νέου Δ.Σ. για την επόμενη μέρα στο Καρλόβασι (!) το οποίο πραγματοποιήθηκε κανονικά με τα εξής θέματα: α) προκήρυξη εκλογών για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου στις 16 Δεκέμβρη με ημερομηνία παράδοσης υποψηφιοτήτων στις 10 Δεκέμβρη και β) θέση του Δ.Σ. στο θέμα των αιρετών του ΠΥΣΠΕ που απέχουν για 3η συνεχή συνεδρίαση από τις διαδικασίες του, μετά την ετσιθελική απόφαση του Δ/ντή Εκπαίδευσης να μην επιτρέψει την ενημέρωσή τους από τη γραμματεία του ΠΥΣΠΕ για τα θέματα της Η.Δ. (μόρια, δηλώσεις κ.ά) για να μπορεί να γίνει σωστά η γνωμοδότηση και η ψηφοδοσία των αιρετών.
Στο θέμα των αιρετών φάνηκε ξεκάθαρα η επιθυμία των μελών του Δ.Σ. να μην έρθουν σε ευθεία αντιπαράθεση με τις εξωφρενικές ενέργειες του Δ/ντή εκπαίδευσης και, παρόλο που όλοι αναγνώρισαν τα δίκαια αιτήματα των αιρετών (δίκαια πρωτίστως για τον κλάδο, γιατί αυτό σημαίνει καλή εκπροσώπηση, όσο γίνεται βέβαια όντας μειοψηφία στο Συμβούλιο), ψήφισαν να συναντήσουν απλά τον Δ/ντή Εκπαίδευσης (που έγινε χθες, 29/11) και να ακούσουν τις απόψεις του, χωρίς να οξυνθούν τα πνεύματα… Σημειωτέον δε ότι τα πνεύματα κάθε άλλο παρά «αμβλεία» είναι μετά τις δηλώσεις του τελευταίου σε τοπικές ραδιοφωνικές εκπομπές, όπου μείωσε επανειλημμένα τους νεοεκλεγέντες αιρετούς και παρουσίασε παραποιημένα τα αιτήματά τους!
Θέση της Ανεξάρτητης Επικοινωνίας ήταν ότι ένα συνδικαλιστικό σωματείο δεν είναι δυνατόν να αρκείται απλά και μόνο στις συναντήσεις με τη Διοίκηση (εκτός αν έχει να εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα) κι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση χρειαζόταν μια πολύ ηχηρή απάντηση εκπροσώπησης όλων των συναδέλφων για την κατάφωρη απαξίωση του θεσμού του αιρετού από το νέο Δ/ντή Εκπαίδευσης, δήλωση που προκάλεσε την αποχώρηση ενός μέλους του Δ.Σ. που δεν άντεξε «την έλλειψη σεβασμού προς την ιεραρχία»!
Η πρόταση που ακολούθησε ήταν, αφού γίνει η συνάντηση, να βγει ένα κείμενο, το οποίο όμως παραπέμφθηκε τελικά σε χρόνο «ανώδυνο», δηλαδή στο επόμενο Δ.Σ. που θα γίνει ενώ η ημέρα απολογίας των αιρετών θα έχει παρέλθει…

Αυτή ήταν η στήριξη προς τους αιρετούς, συνάδελφοι… Φανταστείτε να χρειαζόταν στήριξη κανένας από μας!
Αντίθετα, το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ σε ανακοίνωσή του!
Λεπτομέρειες για τη χθεσινή συνάντηση με το Δ/ντή Εκπαίδευσης, στην επόμενη ανακοίνωση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: