Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΓΚΛΗΣΗ Δ.Σ. - ΚΑΛΕΣΜΑ

Δ.Σ.: Πέμπτη, 18.00, 
Δημοτικό Σχολείο Βαθέος

Ήδη από τις 15/11/2010, σας έχουμε ενημερώσει με πρώτο έγγραφό μας για την εξωφρενική κατάσταση που εκτυλίσσεται στο ΠΥΣΠΕ Σάμου, όσον αφορά την -με εντολή του Δ/ντή Πρωτοβάθμιας- άρνηση ενημέρωσης των αιρετών για τα θέματα του ΠΥΣΠΕ (άρνηση κοινοποίησης στοιχείων συναδέλφων, μορίων και αιτήσεων τοποθέτησής τους)…

Ο Δ/ντής Εκπαίδευσης από τη μία προφασίζεται ανυπαρξία νόμου που τον υποχρεώνει να ενημερώνει τους αιρετούς (πράγμα κατεξοχήν αυτονόητο, από τη στιγμή που θα πρέπει να γνωμοδοτήσουν υπεύθυνα για την υπηρεσιακή κατάσταση ή μεταβολή δεκάδων συναδέλφων), από την άλλη όμως δείχνει να ξεχνά το Π.Δ. 1/2003 - ΦΕΚ1/3-1-03 (ΣΥΝΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ) στο οποίο αναφέρεται ρητά (κεφ. Α΄- άρθρο 10): «Τα αιρετά μέλη των συμβουλίων έχουν τα ίδια δικαιώματα και καθήκοντα με τα λοιπά μέλη»! Τι μπορεί να σημαίνει αυτό άραγε; Ότι τα ορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ μπορούν να γνωρίζουν τα θέματα, αλλά ΟΧΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ; Μάλλον όχι. Σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες στο ΠΥΣΠΕ θα πρέπει να είναι εξίσου καλά πληροφορημένοι για τα θέματα των συναδέλφων, όπως επίσης και για εγκυκλίους, Π.Δ. και οτιδήποτε άλλο αφορά το έργο για το οποίο εξελέγησαν και κατά συνέπεια την ορθή τοποθέτησή τους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας! Στο σημερινό Δ.Σ. (Πέμπτη, 18.00, Δημ. Σχολείο  Βαθέος) θα υπάρξει ενημέρωση από τους αιρετούς και τοποθέτηση του Δ.Σ. επί του συγκεκριμένου θέματος. 

Ένα άλλο θέμα που επείγει για το Σύλλογο είναι η προκήρυξη των εκλογών του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το Καταστατικό μας, οι εκλογές προκηρύσσονται ένα μήνα πριν την ημερομηνία διεξαγωγής τους και πραγματοποιούνται κατά το μήνα Δεκέμβριο. Ωστόσο, παρόλο που η πρόεδρος γνώριζε το συγκεκριμένο άρθρο δεν έσπευσε να συγκαλέσει εγκαίρως Δ.Σ. Την Τρίτη λοιπόν, 23 Νοέμβρη, μετά από όχληση της παράταξής μας, κληθήκαμε τελικά σε Δ.Σ. για την Πέμπτη, 25/11, στο Δημ. Σχολείο Βαθέος. Αργότερα, αφού διαπιστώθηκε ότι δύο μέλη του αντιμετώπιζαν κώλυμα μετάβασής τους στο Βαθύ, πήραμε την πρωτοβουλία (αφού η πρόεδρος έτσι κι αλλιώς απουσιάζει) μέσω του αντιπροέδρου και -με τη συμφωνία των 6 μελών- ορίσαμε εκ νέου το Δ.Σ. την ίδια μέρα στο Καρλόβασι, ώστε να έχουν παρουσία όλες οι παρατάξεις.  Ωστόσο η πρόεδρος -δημοκρατικότατα- διαφώνησε με το συγκεκριμένο κι έτσι παραμένουμε στον αρχικό ορισμό τοποθεσίας…

Πλαίσιο κειμένου: Συνάδελφοι, τόσο η προκήρυξη των εκλογών όσο και το θέμα της συνδικαλιστικής κάλυψης των δύο αιρετών είναι πρωταρχικής και ζωτικής σημασίας για την ίδια την ουσία του Συλλόγου! 
Καλούμε όλα τα μέλη του Δ.Σ. να είναι παρόντα στα τόσο σημαντικά θέματα που χρήζουν άμεσης απάντησης και αντιμετώπισης και επίσης καλούμε και όσους συναδέλφους επιθυμούν να παρευρίσκονται εκεί, για να ακούσουν και οι ίδιοι την ενημέρωση των αιρετών.

Δ.Σ.: Πέμπτη, 18.00, Δημ. Σχολείο Βαθέος

Δεν υπάρχουν σχόλια: