Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Κινητοποίηση διοριστέων εκπαιδευτικών στο Yπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 12/11

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΣΠΑ! ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ!

Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η νέα σύμβαση που το Υπουργείο Παιδείας ετοίμασε για όλους τους συναδέλφους που έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ στο δημόσιο σχολείο. Με το καρότο της αναπλήρωσης και το μαστίγιο της ανεργίας το Υπουργείο έχει προσλάβει περίπου 4000 εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία των καλλιτεχνικών, της θεατρικής αγωγής, της πληροφορικής, των ξένων γλωσσών, αλλά και για την παράλληλη στήριξη. 

Δύο μήνες περίπου οι συνάδελφοι δούλευαν χωρίς σύμβαση και απλήρωτοι και τη στιγμή που ήταν έτοιμοι να καταθέσουν καταγγελίες στο ΙΚΑ, τη στιγμή που είχαν ξεκινήσει «λευκή απεργία», το Υπουργείο εκδίδει τη νέα σύμβαση για τους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ! Ως άλλοι ωρομίσθιοι, λοιπόν, θα υπολογίζεται η μισθοδοσία μας κατ΄ αναλογία με τις ημέρες δουλειάς; Μόνο που και τα έξοδα δε θα υπολογίζονται κατά αναλογία. Κάθε πότε θα πληρωνόμαστε; Η διαδικασία που περιγράφεται μας φέρνει στο νου τα απλήρωτα ωρομίσθια και τις καθυστερήσεις της περσινής και προπέρσινης χρονιάς. Ταυτόχρονα, πότε και με ποιον τρόπο θα εκταμιευτούν τα χρήματα για τις πληρωμές; Μετά τη λήξη του προγράμματος ως είθισται; Κληθήκαμε να κάνουμε αιτήσεις προτίμησης πρόσληψης με βάση το καθεστώς εργασίας των αναπληρωτών που υπήρχε και τώρα με μια εγκύκλιο καταργούνται τα πάντα!
Και επειδή το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι εξαρχής είχαμε διατυπώσει τις διαφωνίες μας σχετικά με το γεγονός ότι η όποια σχολική λειτουργία μέσω προγραμμάτων (ΕΣΠΑ) και όχι μέσω του κρατικού προϋπολογισμού είναι προβληματική και επικίνδυνη και για τους εκπαιδευτικούς και για τους μαθητές. Σχολικές λειτουργίες με ημερομηνία λήξης απλά και μόνο προφανώς για να αρπάξουν οι «ημέτεροι», εξαντλητικοί όροι για τους μαθητές και όροι εργασίας πρωτάκουστοι, εκτός των εργασιακών δικαιωμάτων, εκτός των όρων επιβίωσης… Γιατί κ. Διαμαντοπούλου δε δουλεύουμε από χόμπι. 

Μας φουσκώσατε ψέματα. «Τα κενά καλύφθηκαν, 10.000 προσλήψεις αναπληρωτών, κατάργηση της ωρομισθίας, καμία πρόσληψη αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου κ.ο.κ.». ΔΕ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!

Καλούμε τους συναδέλφους σε απειθαρχία. Καλούμε τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους μας να πάρουν άμεσα δυναμική θέση. Είμαστε σε ένα σχολείο με έξι διαφορετικές σχέσεις εργασίας. Η νέα μονομερής σύμβαση της ντροπής που καλούμαστε να υπογράψουμε οι αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ, προϊόν της αυθαίρετης βούλησης του υπουργείου, πρέπει να αποσυρθεί. Το δημόσιο σχολείο χάνει το δημόσιο χαρακτήρα του και διαλύεται. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε άμεση κινητοποίηση:
  • Στηρίζουμε την κινητοποίηση των συναδέλφων διοριστέων την Παρασκευή, 12/11, 11π.μ., έξω από το Υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση μόνιμων διορισμών και τη διεύρυνση της ελαστικής εργασίας
  • Καλούμε σε συλλαλητήριο τη Δευτέρα, 15/11, 6.30μ.μ., από το Πολυτεχνείο (Πατησίων) προς τη Βουλή
  • Συμμετέχουμε στον 3ήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και στην πορεία στις 17 Νοεμβρίου
Συντονιστικό Ωρομισθίων – Αναπληρωτών
www.oromisthioi.gr
6970139038

Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών
6994027752
http://adioristoi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: