Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Πολυτεχνείο, Νοέμβριος 1973 - 2010 ---- ΚΑΛΕΣΜΑ

37 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη, το ρολόι του κόσμου χτυπάει μεσάνυχτα! Οι δυνάμεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού παντού στον κόσμο επιχειρούν με την πιο λυσσασμένη μεταπολεμική επίθεση να βάλουν σε βαθιά μεσαιωνική νύχτα τους εργάτες, τη νεολαία και τους λαούς του πλανήτη. Γκρεμίζουν όλες τις κοινωνικές, οικονομικές, δημοκρατικές, κατακτήσεις των μαζών, μακελεύουν χώρες και λαούς, απειλούν ακόμα και με γενικευμένες σφαγές.

Στη χώρα μας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ προωθεί και εφαρμόζει- για λογαριασμό του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και υπό την απόλυτη επικυριαρχία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΕΕ και ΔΝΤ- την πιο άγρια πολιτική ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η μετατροπή των εργαζόμενων σε σύγχρονους δούλους, η συντριβή των δικαιωμάτων σε ασφάλιση-υγεία- παιδεία, η εκτεταμένη εξαθλίωση και ανεργία, η ανοιχτή τρομοκρατία και επιβολή ενός νομικού πλέγματος «κατάργησης» των αγώνων και των λαϊκών ελευθεριών, η υποταγή της νεολαίας στο μαύρο παρόν και στο βάρβαρο μέλλον που το σύστημα οικοδομεί, είναι το πραγματικό και βασικό περιεχόμενο αυτής της πολιτικής. Ταυτόχρονα η διάλυση κάθε παραγωγικής δυνατότητας της χώρας, η νεοαποικιακού τύπου πολιτική του fast track , δείχνουν πως μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποθηκεύει συνολικά τη χώρα στις απαιτήσεις της κερδοφορίας του κεφαλαίου και της κυριαρχίας των ιμπεριαλιστικών αρπακτικών.

Αυτό που θα κρίνει αν θα επικρατήσει τελικά το μεσαιωνικό σκοτάδι ή αν θα έρθει η αυγή της απελευθέρωσης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας από τη βαρβαρότητα και τα δεινά αυτής της πολιτικής, αυτού του συστήματος, είναι οι μαζικοί αγώνες, η αποφασιστική στράτευση εργαζομένων και νεολαίας στην ταξική πάλη! Οι ποταμοί ψέματος και εκβιασμών που η κυβέρνηση και το σύστημα χρησιμοποιούν μέσα από τα διατεταγμένα ΜΜΕ τους, αυτή την αλήθεια και αναγκαιότητα θέλουν πάνω από όλα να αποκρύψουν και να ξορκίσουν. Όμως η λαϊκή και η νεολαιίστικη οργή, βοά και διογκώνεται και ακόμα και στις εκλογές αρνήθηκε και απέρριψε μαζικά αυτούς τους εκβιασμούς! Εξάλλου όλα τα τελευταία χρόνια τόσο οι μαζικές εκρήξεις της νεολαίας από τον αντιπολεμικό ξεσηκωμό του 2003, την μεγάλη πάλη του 2006-2007, το Δεκέμβρη του 2008, όσο και οι αγώνες των εργαζομένων με αποκορύφωμα την φετινή 5η Μάη δείχνουν στην ίδια κατεύθυνση: Λαός και νεολαία αναζητούν να σπάσουν τα όρια της υποταγής που βάζει η υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία, να αναμετρηθούν μαζικά και παρατεταμένα με το σύστημα και την πολιτική του. Αυτή την κατεύθυνση δείχνουν και οι ξεσηκωμοί παντού στον κόσμο, όπως ο πρόσφατος γενικευμένος Γαλλικός ξεσηκωμός και η έκρηξη της φοιτητικής νεολαίας στο Λονδίνο!

Αυτός είναι ο δρόμος που μας δίδαξε και ο ανυπόταχτος ρεαλισμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και μόνο έτσι μπορούμε να την τιμήσουμε στις σημερινές άγριες και βάρβαρες συνθήκες.. Παλεύοντας για τις εστίες αγώνα, για την ανασυγκρότηση της συλλογικής πάλης, για τις εκρήξεις και τις εξεγέρσεις που χρειαζόμαστε, για το κίνημα των ανατροπών που έχουν ανάγκη η νεολαία και οι εργαζόμενοι!

ΨΩΜΙ -ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! 
ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ! 
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ, ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 
6μμ στην πλατεία Καρλοβάσου

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: