Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Που μας οδηγεί η πολιτική του Μνημονίου

Αν και οι ξεπουλημένες ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είχαν κηρύξει μόνο 3ωρη στάση εργασίας σήμερα, οι συμμετοχή των διαδηλωτών αιφνιδίασε του πάντες, (δείτε το βίντεο) στέλνοντας ένα μήνυμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.


Είναι, εξάλλου, πολύ αποκαλυπτική η ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η ΓΣΕΒΕΕ για το που μας οδηγεί η κυβέρνηση του Μνημονίου.

Η ΓΣΕΒΕΕ υπενθυμίζει ότι πρόσφατα η Ελληνική Στατιστική Αρχή δημοσίευσε την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού, με τα στοιχεία για την απασχόληση και την ανεργία του Αυγούστου 2010. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν σημαντική αύξηση της ανεργίας από 9% σε 12,2%, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2009 (ρυθμός μεταβολής της τάξης του 38%).

Εάν όμως η τάση που δείχνουν τα στοιχεία της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού συνεχιστεί, προσθέτει η ΓΣΕΒΕΕ, τότε είναι πολύ πιθανό η απώλεια να υπερβεί τις 120.000 και να πλησιάσει τις 200.000 θέσεις μισθωτής εργασίας και τις 300.000 θέσεις συνολικής απασχόλησης (θέσεις μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων, εργοδοτών), όπως είχε εκτιμήσει το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ σε έρευνα, που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2010.


Δεν υπάρχουν σχόλια: