Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ ΣΑΜΟΥ : ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙΚΑ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23  ΦΛΕΒΑΡΗ

          Η επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και της Τρόικα είναι σε εξέλιξη. Σε όλους τους κλάδους γενικεύονται οι απολύσεις, οι εκβιασμοί για υπογραφή συμβάσεων με μειωμένα δικαιώματα, μειώσεις μισθών, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, οι αλλαγές ωραρίων, επιδιώκεται η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
Υλοποιούνται οι παραπέρα αντιδραστικές αλλαγές στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, στις υπηρεσίες.

Στην Παιδεία το αντιδραστικό «νέο σχολείο» προχωράει ολοταχώς με στόχο να αφήσει πίσω του θύματα μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς. Η κυβέρνηση μειώνει κατά 21,9% τις δαπάνες για την παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κηρύσσει «στάση πληρωμών» στα σχολεία μειώνοντας ραγδαία τα κονδύλια των Σχολικών Επιτροπών που μένουν χωρίς κιμωλίες, καθαριότητα, θέρμανση,  φωτοτυπικό χαρτί, με απλήρωτους και ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς.
Προχωράει σε μαζικές συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων: το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε  «διαβούλευση» -διάρκειας 4 ημερών!- για τα κριτήρια των συγχωνεύσεων, όπου δεν μπαίνει καν υπό συζήτηση το αν χρειάζονται οι συγχωνεύσεις, αλλά μόνο συζητιέται ο τρόπος που θα γίνουν. Χωρίς κανένα πρόσχημα «αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν»
Στην Υγεία το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας μετατρέπει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε προνόμιο για λίγους και πεδίο κερδοφορίας των μονοπωλίων!
Η Υγεία είναι βασικό δικαίωμα για όλο το λαό. Μαζί με την  ανεργία, τη φτώχεια  την ακρίβεια, το τσάκισμα των  μισθών και των συντάξεων, η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο, που φέρνει, δίνει τελειωτικό  κτύπημα σε ότι έχει απομείνει από την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Για τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για την εργατική – λαϊκή οικογένεια η κατάσταση θα είναι δραματική.
Είναι προ των θυρών το σχέδιο νόμου για το «ενιαίο μισθολόγιο» των δημοσίων υπαλλήλων που θα σημάνει νέα μείωση των μισθών στο Δημόσιο μέσω της περικοπής επιδομάτων. Και όχι μόνο: η κυβέρνηση αφήνει σκόπιμα να αιωρείται η απειλή των απολύσεων για να εκβιάσει τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να δεχθούν αγόγγυστα το νέο άγριο πετσόκομμα των μισθών μέσω του ενιαίου μισθολογίου που κατατίθεται τις επόμενες βδομάδες.
Όμως, αυτή τη φορά δε θα περιοριστεί να επισείει τον πέλεκυ των απολύσεων, αλλά θα τον χρησιμοποιήσει, επικαλούμενη την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», προκειμένου να καταργήσει υπηρεσίες και άρα να απολύσει προσωπικό.
Και συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να έρχονται άγρια αντιλαϊκά μέτρα για το σύνολο του εργαζόμενου λαού, της λαϊκής οικογένειας, για όλους μας.
Γι’ αυτό δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό για αναμονή.
           Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα, να κάνει δική του υπόθεση την απεργία, να δώσει τη μάχη για την επιτυχία της, σαν ένα ακόμα βήμα κλιμάκωσης των αγώνων μας απέναντι σε κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, τρόικα  και εργοδότες.
          Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, τις επόμενες γενιές. Κανείς δε μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος.
Να απαντήσουμε με ενιαία δράση σε κάθε κλάδο, με αλληλοϋποστήριξη και αλληλεγγύη  ανάμεσα στους εργαζόμενους όλων των κλάδων, στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές.
Ταξική ενότητα στον κλάδο, στο εργοστάσιο, σε κάθε επιχείρηση, στις υπηρεσίες, στους τόπους δουλειάς, ενάντια στους εργοδότες, την κυβέρνηση, την ΕΕ και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Δεν είμαστε μόνοι μας. Πολλές χιλιάδες θα βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα. Περπατάμε  μαζί τους.  Αντιμετωπίζουμε ενωμένοι αυτήν την επίθεση που η μόνη αναγκαιότητα στην οποία υπακούει είναι να διατηρηθούν και να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου με αντάλλαγμα το σάρωμα σε ότι έχει απομείνει από τα δικαιώματα μας.

          Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στις 23 του Φλεβάρη να νεκρώσουν όλες οι υπηρεσίες, και όλοι οι τόποι δουλειάς.
Να βουλιάξουν οι πλατείες και οι δρόμοι
από τις συγκεντρώσεις μας και τις πορείες μας.
Να στείλουμε αποφασιστικό μήνυμα καταδίκης της κυβέρνησης,
της τρόικας και των μέτρων που περνούν.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ - ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23 ΦΛΕΒΑΡΗ
Όλοι στις κοινές συγκεντρώσεις:
Στο Εργατικό Κέντρο Σάμου στις 10:00
Στον Άγιο Κήρυκο στις 11:00
(θα ακολουθήσει πορεία στο Νοσοκομείο)

Ν.Τ. Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ




Δεν υπάρχουν σχόλια: