Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Βουλευτής Σάμου : Αποκλεισμό των αναπληρωτών, που δεν αποδέχονται το διορισμό τους για μια πενταετία

Με επιστολή του, προς την Υπουργό Παιδείας, ο Βουλευτής Σάμου, κος Βαρδίκος ζητά είτε τον αποκλεισμό των αναπληρωτών που δεν αποδέχονται το διορισμό τους για μια πενταετία είτε την καθιέρωση και δεύτερου πίνακα απ' όπου οι τοπικοί Διευθυντές θα μπορούν να επιλέγουν καθηγητές, εφόσον από τον πανελλήνιο πίνακα έχουν δημιουργηθεί κενά.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι οι καθηγητές καλούνται να διδάξουν ως ωρομίσθιοι (4) ώρες ή αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου (14). Φυσικό είναι να μην αποδέχονται το διορισμό τους, όταν αμείβονται με (7) ευρώ την ώρα. Αν το υπουργείο Παιδείας ήθελε να δώσει λύση, θα κάλυπτε τα κενά με αναπληρωτές πλήρους ωραρίου (στη χειρότερη περίπτωση) ή με μόνιμο προσωπικό.

Ήδη αποκλείονται οι εκπαιδευτικοί για την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά, αν δεν αποδεχτούν το διορισμό τους. Μήπως η πενταετία είναι υπερβολική, όταν οι εκπαιδευτικοί έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις και η αμοιβή τους δεν καλύπτει ούτε το ενοίκιό τους; Βέβαια δεν είναι... βουλευτές. Ή πρέπει να δημιουργήσουμε μια τοπική επετηρίδα για να προσλαμβάνουμε τα "δικά μας" παιδιά όποτε θέλουμε δημιουργώντας "πελατειακές σχέσεις";

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, θα μπορούσαμε να τους κρεμάμε και στην πλατεία του χωριού, στο οποίο δε δέχτηκαν να υπηρετήσουν!!! Έτσι, για να μάθουν... Πεινάνε, ρε, οι εκπαιδευτικοί; (κατά το γνωστό: πονάνε, ρε, οι λοκατζήδες;)
Πολύ δημοκρατικές ιδέες... Άντε και Υπουργός Παιδείας!