Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 23/02, 10 πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Μια πρωτοφανής αντιδραστική καταιγίδα εξελίσσεται. Κυβέρνηση – ΕΕ - ΔΝΤ επιτίθενται ασταμάτητα ενάντια σε  όλες τις κατακτήσεις. Ο στόχος τους είναι φανερός:  Να μην μείνει ούτε ίχνος δικαιώματος σε εισόδημα, εργασιακές σχέσεις, ασφάλιση – περίθαλψη, συλλογικές συμβάσεις. Παράλληλα προωθείται το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η επιβολή αποικιοκρατικών όρων από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο στο όνομα της «εξοικονόμησης» των 50δις. Αυτή η πολιτική έχει ήδη διαμορφώσει σε μεγάλη έκταση ένα μαύρο φόντο  ανεργίας,  φτώχειας,  εξαθλίωσης. Ωστόσο αυτή η πολιτική θα συνεχίζεται ακόμα πιο άγρια, ενόσω δεν συναντά το απαιτούμενο μαζικό μαχητικό λαϊκό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής της.
Ταυτόχρονα και παράλληλα, το σύστημα και η κυβέρνηση του διαμορφώνουν όρους μιας αντιδραστικής μετατόπισης με την όξυνση της κρατικής βίας και καταστολής: Ολοένα περισσότερες απεργίες βγαίνουν  παράνομες, διαδηλωτές χτυπιούνται, περιοχές βρίσκονται υπό αστυνομική κατοχή (Κερατέα), απαγορεύεται η συνάθροιση (Σέρρες), και δηλώνεται ανοιχτά ότι προετοιμάζεται η χρησιμοποίηση στρατού υπό τις οδηγίες του ΝΑΤΟ για την καταστολή των λαϊκών αντιστάσεων (άσκηση Καλλίμαχος)!
Σε αυτές τις συνθήκες, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και συνολικά οι παρατάξεις των βασικών κομμάτων του συστήματος (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) στις ομοσπονδίες, στα Εργατικά Κέντρα και στα σωματεία έχουν αποδείξει ότι είναι εχθρικές προς τα συμφέροντα των εργαζομένων. Προωθούν ξεκάθαρα  την υποταγή, την υπονόμευση, το ξεπούλημα των δικαιωμάτων και των αγώνων των εργαζομένων. Δεν μπορούν και κυρίως δεν θέλουν να αναλάβουν και να οργανώσουν την πάλη που απαιτεί η μανιασμένη επίθεση του κεφαλαίου και των διεθνών αρπακτικών της τρόϊκα.
Ο λαός και οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια! Που πρέπει και μπορούν να οργανώσουν από τα κάτω τις δικές τους μάχες και αντιστάσεις. Να ανασυστήσουν μέσα από αυτές και μέσα σε αυτές τις μάχες, τα σωματεία τους και το κίνημα τους στην αγωνιστική, διεκδικητική, ταξική βάση που θα εκφράζει τα συμφέροντα τους και την προοπτική τους.
Σε  αυτή τη βάση, και με το στόχο της ανατροπής του μνημονίου και των αντεργατικών μέτρων είναι επιτακτικά αναγκαία σήμερα η αγωνιστική ενότητα, οι πρωτοβουλίες και ο συντονισμός των από κάτω: των σωματείων, των εργαζομένων, της νεολαίας, ενός νέου αγωνιστικού δυναμικού που η επίθεση το βγάζει στο δρόμο του αγώνα.   
Αυτή την κατεύθυνση και αναγκαιότητα, όχι μόνο δεν την υπηρετεί αλλά σταθερά την αντιπαλεύει και την υπονομεύει, το ΠΑΜΕ, τόσο με την πολιτική του κατεύθυνση όσο και με την πρακτική του. Επιδιώκει να εγκαθιδρύσει καθεστώς ιδιοκτησίας, του Εργατικού Κέντρου Σάμου, αλλά και των απεργιακών συγκεντρώσεων και κινητοποιήσεων, για τις οποίες αναγορεύει τον εαυτό του στον αποκλειστικό αρμόδιο για το που και πως θα γίνουν, με ποιους ομιλητές, ακόμα και το ποια συνθήματα είναι «επιτρεπτό» να ακουστούν στην πορεία!  Καθεστώς ιδιοκτησίας που απαιτεί να φύγει, να εκδιωχτεί, από την απεργία, από τον αγώνα και την πάλη, κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενος ή νεολαίος, κάθε φωνή, που θέλει να έχει συμμετοχή, ρόλο και λόγο στην πάλη στην οποία διεξάγει.
Αυτήν ακριβώς τη «λογική» φαρδιά-πλατιά και απροκάλυπτα απαίτησαν να επιβάλλουν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στη συνάντηση του ΕΚ Σάμου και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 09/02/11. Απέρριψαν… μετά βδελυγμίας την πρόταση που κατατέθηκε από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Σάμου για « ανοιχτή σύσκεψη όλων των σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα  με αντικείμενο την προετοιμασία  και τη συνδιοργάνωση της Γενικής Απεργίας της 23/2». Και διακήρυξαν πως τέτοιο «δικαίωμα» έχουν μόνο όσο συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ και συνυπογράφουν το πλαίσιο του!!!
Καλούμε κάθε εργαζόμενο και νέο, κάθε προοδευτικό άνθρωπο, να αρνηθεί  και να απορρίψει αυτή την πολιτική αντίληψη και πρακτική που είναι ξένη και εχθρική για το κίνημα και τις ανάγκες της πάλης.
Οι εργάτες οι εργαζόμενοι, η νεολαία έχουν ανάγκη, να αντισταθούν, να αγωνιστούν, να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους. Έχουν ανάγκη να συγκροτήσουν ένα μαζικό, αγωνιστικό, ταξικό, νικηφόρο κίνημα.
·        ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.
·        ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΔΟΥΛΕΙΑ – ΜΙΣΘΟΥΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.
·        ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: