Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Αποφάσεις Δ.Σ. Συλλόγου Δ/Ν Σάμου (7-11-2011)

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα, 7/11/2011, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με θέματα Η/Δ: 1. Προκήρυξη εκλογών για νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, 2. Αντικατάσταση μέλους, 3. Διώξεις συνδικαλιστών – ψήφισμα συμπαράστασης στον Κώστα Τουλγαρίδη, 4. Συνδρομή ΔΟΕ, 5. Άδειες εκπαιδευτικών.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν κατά θέμα ήταν οι εξής:
1.    Η α΄ Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ  θα γίνουν την Πέμπτη, 8 Δεκέμβρη 2011, στις 8.30, στο 1ο Δ.Σ. Σάμου.     Η υποβολή υποψηφιοτήτων ισχύει μέχρι τις 28 Νοέμβρη 2011 και η κατάθεση των αιτήσεων μπορεί να γίνει είτε μέσω fax (22730-61231 μέχρι τις 12 το μεσημέρι) είτε την ίδια μέρα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. (28/11 στις 6.30 μ.μ. στο 1ο Δ.Σ. Σάμου)
      Να επισημάνουμε ότι καλό θα είναι όλοι μας να προσέλθουμε όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα στη συνέλευση, καθ΄ ότι έχουμε ήδη εθελοντική προσφορά από 5 συναδέλφους για τις θέσεις της γραμματείας και της εφορευτικής επιτροπής, οπότε η συνέλευση θα ξεκινήσει χωρίς καμία καθυστέρηση αμέσως μετά τη διαπίστωση απαρτίας.

2.    Μετά την παραίτηση του μέλους του Δ.Σ., Κουκούλη Φανούριου, και εφόσον ο επόμενος υποψήφιος (Κονδύλης Κων/νος) εκπίπτει αυτοδίκαια από τη δυνατότητα συμμετοχής στο Δ.Σ. λόγω συμμετοχής του στο ΠΥΣΠΕ ως διορισμένο μέλος (άρθρο 18, παρ. 6), ειδοποιήθηκε ο επόμενος υποψήφιος από το ίδιο ψηφοδέλτιο, Βασιλείου Νικόλαος.

3.    Αποφασίστηκε ομόφωνα η στήριξη του συνδικαλιστή και πρώην μέλους της ΔΟΕ, Κώστα Τουλγαρίδη, σχετικά με τη δίωξη που υφίσταται γιατί "τόλμησε" να έρθει σε συνδικαλιστική αντιπαράθεση με το διευθυντή του σχολείου του. Πρέπει να μας προβληματίσει όλους το γεγονός τέτοιων εκφάνσεων αυταρχισμού, που ξεκινά από τις στρατηγικές του υπουργείου και απλώνεται όλο και περισσότερο στο διοικητικό μηχανισμό στοχεύοντας στη φίμωση όσων αρνούνται να σιωπούν και συνεχίζουν να αγωνίζονται τόσο για τα εργασιακά μας δικαιώματα όσο και τον παιδαγωγικό και θεσμικό ρόλο της δημόσιας παιδείας. Η ανακοίνωση του Συλλόγου μας θα κοινοποιηθεί σε επόμενη ανακοίνωση.

4.    Για το θέμα της ετήσιας συνδρομής μας στη ΔΟΕ ( η οποία μειώθηκε κατά 20% και από 34 ευρώ πήγε 27), σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε να προβεί σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση (σχεδόν 30%) του δικού του τμήματος της συνδρομής και να κρατά τελικά 8 ευρώ (σύνολο δηλ. συνδρομής τα 35 ευρώ).

5.    Τέλος όσον αφορά το θέμα των αδειών των συναδέλφων και το ποιες μέρες θα μπορούν αυτοί να ζητούν άδεια, για το θέμα της κάλυψης των αδειών σε ολιγοθέσια, μονοθέσια και νηπιαγωγεία αποφασίστηκε να γίνει παράσταση στο Δ/ντή Πρωτοβάθμιας και να συζητήσουμε το θέμα από κοντά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 10/11. Για το τι συζητήθηκε και τα πορίσματά της, θα σας ενημερώσουμε σε επόμενη ανακοίνωση.


             Η πρόεδρος                                          Ο γραμματέας

            Μαρία Δάλλη                                  Παντελής Μεσοχωρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: