Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ συμπαράστασης στους εργαζόμενους της "Ελληνικής Χαλυβουργίας"

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καταγγέλλει απερίφραστα την απαράδεκτη στάση και τους εκβιασμούς  της εργοδοσίας στην «Ελληνική Χαλυβουργία» απέναντι στους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων και στο σωματείο της Χαλυβουργίας ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας για εκ περιτροπής απασχόληση και μείωση των μισθών με τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας και ενάντια στις μαζικές απολύσεις.

Είναι φανερό ότι η εταιρεία προσπαθεί να αυξήσει την κερδοφορία της μέσα στην κρίση «αναδιοργανώνοντας το εργοστάσιο» με εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας ή/και πετώντας στο δρόμο τους μισούς σχεδόν εργαζόμενους. Ταυτόχρονα επιχειρεί και να χτυπήσει παραδειγματικά οποιαδήποτε προσπάθεια αντίστασης και αποφασιστικού αγώνα που δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι όλο αυτόν τον καιρό.

Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Το τι θα γίνει κρίνεται και από το αν εμείς θα σηκώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και οι διαχειριστές της. Η επίθεση στους εργαζόμενους μιας εταιρείας είναι επίθεση σε όλους μας.

Οι εργαζόμενοι είμαστε που παράγουμε όλο τον πλούτο και έχουμε δικαίωμα να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Με ένα εργατικό και λαϊκό κίνημα ρήξης και ανατροπής. Με την αγωνιστική ταξική ενότητα και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εργαζομένων και ανέργων.

Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις

Κανένας εργαζόμενος, κανένα σωματείο μόνο του στους αγώνες


  Η πρόεδρος                                        Ο γραμματέας

                                      Μαρία Δάλλη                                      Παντελής Μεσοχωρίτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: