Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Σύλλογος ΠΕ Ικαρίας και Φούρνων: Εργασιακή εφεδρεία - Κάτω τα χέρια απ’ τις καθαρίστριες των σχολείων μας!

Έναν αιώνα μετά την καθιέρωση της μονιμότητας στο δημόσιο, και μετά από χρόνια ολομέτωπης επίθεσης, οι απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι επί θύραις. Η εργασιακή εφεδρεία είναι μια ύπουλη απόλυση χωρίς αποζημίωση που θα στείλει στην εξαθλίωση συνολικά 200.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο ξεκινώντας από το πιο ευάλωτο κομμάτι των εργαζομένων: αυτών που πλησιάζουν στη σύνταξη.

Τη στιγμή λοιπόν που «λεφτά υπάρχουν» για χρυσοπληρωμένους «συμβούλους», για μετακλήσεις και αποσπάσεις υπαλλήλων σε υπουργικά, βουλευτικά, κομματικά γραφεία, βρέθηκε ο στόχος της «δημοσιονομικής εξυγίανσης» που θα απαλλάξει τους ταλαίπωρους φορολογούμενους από το βάρος του «σπάταλου δημόσιου»: οι δημοτικοί υπάλληλοι και οι καθαρίστριες των σχολείων μας!

Βέβαια, η Γιαννούλα, η Όλγα, η Μαρία, η Κλειώ δεν είναι για τους κυβερνώντες παρά νούμερα στους λογαριασμούς τους που δεν βγαίνουν, όπως ακριβώς και οι μαθητές μας που δεν έχουν ακόμα, παρ’ όλο που κοντεύουν Χριστούγεννα, βιβλία, και τα σχολειά μας που «είναι πολλά και πρέπει να συγχωνευτούν», όπως τα ολοήμερα που «ανεστάλη η λειτουργία τους», όπως οι συνάδελφοι που έμειναν άνεργοι, γιατί οι εκπαιδευτικοί «είμαστε πολλοί».

Για μας όμως είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής κοινότητας, είναι οι συντοπίτισσές μας που καθαρίζουν κάθε μέρα τα σχολειά μας, που μοιραζόμαστε μαζί τους την αγωνία για τα παιδιά τους, που τις βλέπουμε να γίνονται τα επόμενα θύματα μιας βάρβαρης συρρίκνωσης του δημόσιου, που θα αφήσουν, μαζί με τις υπόλοιπες καθαρίστριες στα σχολειά της χώρας, ένα κενό που θα καλυφθεί (στο «κακό» σενάριο) απευθείας από τις τσέπες των γονιών του κάθε σχολειού ή (στο «καλό» σενάριο) από εργολάβους εταιριών καθαρισμού που θα κοστίζουν στο δημόσιο πολύ περισσότερο και θα επιβάλλουν αμοιβές και σχέσεις εργασίας σαν κι αυτές που δεν απέτρεψαν την Κωνσταντίνα Κούνεβα απ’ το να αγωνιστεί ενάντια στο μεσαίωνα με το πολύ σκληρό τίμημα που όλοι γνωρίζουμε.
 
- Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την υπαγωγή σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας τεσσάρων συντοπιτισσών μας που εργάζονται στο Δήμο Ικαρίας και στα σχολεία της περιοχής μας.
- Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις εργαζόμενες και στις οικογένειές τους.
- Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία του νησιού σε συντονισμένη δράση για την αποτροπή της εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας.
- Απαιτούμε από τη ΔΟΕ να πάρει άμεσα θέση και πρωτοβουλίες, μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες, στο θέμα της «εργασιακής εφεδρείας».
- Ζητάμε από το Δήμο Ικαρίας να μπλοκάρει με κάθε τρόπο την εφαρμογή του άδικου νόμου που θυσιάζει στο όνομα της επίτευξης των στόχων της «δημοσιονομικής εξυγίανσης» τους εργαζόμενους και τη δυνατότητα επιβίωσής τους.

Κάτω τα χέρια απ’ τις καθαρίστριες των σχολείων μας!
Κανένας εργαζόμενος στην εφεδρεία!
Κανένας εργαζόμενος μόνος του
!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
    Ο Πρόεδρος          Η Γραμματέας
              
  Φώτης Μαντζώρος               Λεμονιά Ευστρατουδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: